Artikel top billede

Apple arbejder på vildt avanceret lyd-system

Apple arbejder på et meget avanceret og intelligent lyd-system, der kan forbedre lyden markant i Apples kommende produkter. Se her, hvad systemet ser ud til at komme til at kunne.

En ny patent-ansøgning fra Apple indikerer, at selskabets kommende fjernsyn - der måske kommer til at hedde 'iTV - vil blive udstyret med et helt ny-udviklet og stærkt avanceret lyd-system.

Står patent-ansøgningen til troende, vil fjernsynets lyd-system kunne afgøre, hvor seeren befinder sig i rummet og selv ændre lyden, hvis ikke seeren befinder sig i den optimale afstand fra fjernsynet.

Ifølge patent-ansøgningen vil lyd-systemet også kunne ændre sit output efter, hvordan seeren vender og efter det miljø, som seeren befinder sig, som det hedder.

Ifølge Apple vil det pågældende lyd-system også føre til stærkt forbedrede lyd-oplevelser for computer-brugere samt brugere af smartphones og Apples iPad-tablet-computere.

Avanceret lyd i FaceTime

Ligeledes vil systemet kunne anvendes til video-konferencer, hvilket er en feature, som angiveligt allerede er blevet indarbejdet i de kommende iTV-fjernsyn.

Her vil seerne kunne anvende Apples video-applikation FaceTime til at foretage konference-opkald.

Med det nye lyd-system vil det blive muligt at opleve, at tale fra de forskellige konference-deltagere i et FaceTime-videomøde på et iTV-fjernsyn kommer fra den retning, hvor deltagerne er placeret på skærmen.

Det vil sige, at det vil lyde som om, at tale fra en mødedeltager, der sidder til højre på skærmen, kommer fra højre og ikke fra selve fjernsynet.

Intelligent justering af mikrofon

I Apples patentansøgning fremgår det også, at Apple arbejder på et system til ansigts-genkendelse og eye-tracking, der skal indarbejdes i lyd-systemet.

Dette system skal sørge for at aflæse, hvem der taler, og hvem de øvrige mødedeltagere kigger på, så systemet automatisk kan rette sin mikrofon i den pågældende mødedeltagers retning.

Hensigten er at forbedre lyd-oplevelsen yderligere i FaceTime-opkald.

Det vides fortsat ikke med sikkerhed, om Apple vil implementere lyd-systemet i kommende produkter, men ifølge rapporter fra Kina arbejder Apple for tiden aktivt på tre iTV-modeller, der alle har forskellig størrelse.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Rygte: Apple i fuld gang med at bygge mystisk iTV.

Analytiker: iTV er det eneste logiske skridt for Apple.

Nu er det på vej: 10 facts om Apples kommende fjernsyn.

Derfor vil Apples iTV revolutionere hele tv-branchen.

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.