Artikel top billede

Apple arbejder på vildt avanceret lyd-system

Apple arbejder på et meget avanceret og intelligent lyd-system, der kan forbedre lyden markant i Apples kommende produkter. Se her, hvad systemet ser ud til at komme til at kunne.

En ny patent-ansøgning fra Apple indikerer, at selskabets kommende fjernsyn - der måske kommer til at hedde 'iTV - vil blive udstyret med et helt ny-udviklet og stærkt avanceret lyd-system.

Står patent-ansøgningen til troende, vil fjernsynets lyd-system kunne afgøre, hvor seeren befinder sig i rummet og selv ændre lyden, hvis ikke seeren befinder sig i den optimale afstand fra fjernsynet.

Ifølge patent-ansøgningen vil lyd-systemet også kunne ændre sit output efter, hvordan seeren vender og efter det miljø, som seeren befinder sig, som det hedder.

Ifølge Apple vil det pågældende lyd-system også føre til stærkt forbedrede lyd-oplevelser for computer-brugere samt brugere af smartphones og Apples iPad-tablet-computere.

Avanceret lyd i FaceTime

Ligeledes vil systemet kunne anvendes til video-konferencer, hvilket er en feature, som angiveligt allerede er blevet indarbejdet i de kommende iTV-fjernsyn.

Her vil seerne kunne anvende Apples video-applikation FaceTime til at foretage konference-opkald.

Med det nye lyd-system vil det blive muligt at opleve, at tale fra de forskellige konference-deltagere i et FaceTime-videomøde på et iTV-fjernsyn kommer fra den retning, hvor deltagerne er placeret på skærmen.

Det vil sige, at det vil lyde som om, at tale fra en mødedeltager, der sidder til højre på skærmen, kommer fra højre og ikke fra selve fjernsynet.

Intelligent justering af mikrofon

I Apples patentansøgning fremgår det også, at Apple arbejder på et system til ansigts-genkendelse og eye-tracking, der skal indarbejdes i lyd-systemet.

Dette system skal sørge for at aflæse, hvem der taler, og hvem de øvrige mødedeltagere kigger på, så systemet automatisk kan rette sin mikrofon i den pågældende mødedeltagers retning.

Hensigten er at forbedre lyd-oplevelsen yderligere i FaceTime-opkald.

Det vides fortsat ikke med sikkerhed, om Apple vil implementere lyd-systemet i kommende produkter, men ifølge rapporter fra Kina arbejder Apple for tiden aktivt på tre iTV-modeller, der alle har forskellig størrelse.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Rygte: Apple i fuld gang med at bygge mystisk iTV.

Analytiker: iTV er det eneste logiske skridt for Apple.

Nu er det på vej: 10 facts om Apples kommende fjernsyn.

Derfor vil Apples iTV revolutionere hele tv-branchen.

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere