Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC presses af erhvervskunder - her er selskabets store udfordring

TDC taber omsætning på en lang række vigtige områder. De vigtige erhvervskunder har fået øjnene op for, at de betaler for høj pris, mener analytiker. Men TDC har noget, som ingen af rivalerne har.

TDC har netop offentliggjort selskabets regnskab for 2012, og det viser, at priskrigen er flyttet fra privat til erhverv.

Den danske telegigant taber især omsætning på mobilområdet, der er faldet med næsten 10 procent. 

Både TDC Privat og TDC Erhverv faldt i omsætning.

Privat-området faldt fra 4,2 milliarder kroner til 3,8 milliarder kroner, mens TDC Erhverv faldt fra 2,5 milliarder til 2,1 milliarder kroner. 

Men det er faktisk ikke helt dårligt, mener aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank. 

"Der er både nogle gode og dårlige nyheder i regnskabet. I privatmarkedet ser det ud til, at mobilpriskrigen i Danmark er bremset lidt op. TDC og andre teleselskaber ser ikke ud til at bløde så kraftigt på det parameter længere," siger Morten Imsgard.  

"Til gengæld ser det ud til, at TDC's erhvervskunder har fået øjnene op for, at de muligvis betaler en for høj pris for de ydelser, de får i et TDC Erhvervs-abonnement." 

Udfordring for 2013

Det er særligt dette område, der bliver en udfordring for TDC i 2013. 

"Det vil være noget af det, som TDC skal slås med igennem 2013. En erhvervsdivision, som kommer under pres, fordi kunderne vil have lavere priser," siger Morten Imsgard

Men det sunde resultat, som regnskabet alligevel viser, må især tilskrives TDC's pakkeprodukter, mener analytikeren. 

"TDC har en massiv konkurrencefordel i sine samlede løsninger, hvor selskabet kan trække på de forskellige enheder. Vi vil i langt højere grad se, at TDC forsøger at sælge den samlede kommunikations- og tv-løsning til husstanden end på, at TDC konkurrerer på de enkelte produkter," siger Morten Imsgard. 

Samlet resultat

TDC skriver i regnskabet, at faldet på mobilområdet primært skyldes de fortsatte "nedsættelser af regulerede mobiltermineringspriser (MTR) for tale og sms, der gradvist er indført i de seneste år."

Desuden havde EU-reguleringen af roaming, der blev ændret 1. juli, også en negativ indvirkning på TDC's omsætning på mobil-området.  

Andre områder som også oplevede fald i omsætning er Fastnettelefoni og Internet og netværk. 

Her faldt Fastnettelefoni med ni procent fra lidt over fire milliarder kroner til 3,7 milliarder kroner.

Internet og netværk oplevede et mindre fald i omsætning på omkring tre procent, fra 5,3 milliarder kroner til 5,1 milliarder kroner.

Indtjening før skat (EBITDA) blev på 10,3 milliarder kroner.

Det samlede omsætningsresultat ramte 26 milliarder kroner og levede derved op til 2011-forventningerne på mellem 26 - 26,5 milliarder kroner.

De eneste områder der steg i vækst i 2011 er Tv, Terminaludstyr og TDC Nordic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere