Artikel top billede

TDC presses af erhvervskunder - her er selskabets store udfordring

TDC taber omsætning på en lang række vigtige områder. De vigtige erhvervskunder har fået øjnene op for, at de betaler for høj pris, mener analytiker. Men TDC har noget, som ingen af rivalerne har.

TDC har netop offentliggjort selskabets regnskab for 2012, og det viser, at priskrigen er flyttet fra privat til erhverv.

Den danske telegigant taber især omsætning på mobilområdet, der er faldet med næsten 10 procent. 

Både TDC Privat og TDC Erhverv faldt i omsætning.

Privat-området faldt fra 4,2 milliarder kroner til 3,8 milliarder kroner, mens TDC Erhverv faldt fra 2,5 milliarder til 2,1 milliarder kroner. 

Men det er faktisk ikke helt dårligt, mener aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank. 

"Der er både nogle gode og dårlige nyheder i regnskabet. I privatmarkedet ser det ud til, at mobilpriskrigen i Danmark er bremset lidt op. TDC og andre teleselskaber ser ikke ud til at bløde så kraftigt på det parameter længere," siger Morten Imsgard.  

"Til gengæld ser det ud til, at TDC's erhvervskunder har fået øjnene op for, at de muligvis betaler en for høj pris for de ydelser, de får i et TDC Erhvervs-abonnement." 

Udfordring for 2013

Det er særligt dette område, der bliver en udfordring for TDC i 2013. 

"Det vil være noget af det, som TDC skal slås med igennem 2013. En erhvervsdivision, som kommer under pres, fordi kunderne vil have lavere priser," siger Morten Imsgard

Men det sunde resultat, som regnskabet alligevel viser, må især tilskrives TDC's pakkeprodukter, mener analytikeren. 

"TDC har en massiv konkurrencefordel i sine samlede løsninger, hvor selskabet kan trække på de forskellige enheder. Vi vil i langt højere grad se, at TDC forsøger at sælge den samlede kommunikations- og tv-løsning til husstanden end på, at TDC konkurrerer på de enkelte produkter," siger Morten Imsgard. 

Samlet resultat

TDC skriver i regnskabet, at faldet på mobilområdet primært skyldes de fortsatte "nedsættelser af regulerede mobiltermineringspriser (MTR) for tale og sms, der gradvist er indført i de seneste år."

Desuden havde EU-reguleringen af roaming, der blev ændret 1. juli, også en negativ indvirkning på TDC's omsætning på mobil-området.  

Andre områder som også oplevede fald i omsætning er Fastnettelefoni og Internet og netværk. 

Her faldt Fastnettelefoni med ni procent fra lidt over fire milliarder kroner til 3,7 milliarder kroner.

Internet og netværk oplevede et mindre fald i omsætning på omkring tre procent, fra 5,3 milliarder kroner til 5,1 milliarder kroner.

Indtjening før skat (EBITDA) blev på 10,3 milliarder kroner.

Det samlede omsætningsresultat ramte 26 milliarder kroner og levede derved op til 2011-forventningerne på mellem 26 - 26,5 milliarder kroner.

De eneste områder der steg i vækst i 2011 er Tv, Terminaludstyr og TDC Nordic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.