Artikel top billede

Sådan vil Google score kassen på e-handel

Google investerer enormt beløb i ny teknologi, der skal få selskabet til at spille central rolle, når du køber ind på nettet.

Læs også:
Flænser konkurrenterne: Derfor er Google umulig at slå

Vild vækst hos Amazon: Er ved at lave "en Apple"

Google køber en relativ ukendt virksomhed, Channel Intelligence, for 690 millioner kroner.  

Det skriver Channel Intelligence på sin blog.

Der ligger en klar strategisk bagtanke bag købet. Det skal nemlig være med til at styrke Googles position overfor virksomheder som Amazon og Ebay.

Købet af Channel Intelligence forventes helt afsluttet i løbet af første kvartal af 2013.

Google satser benhårdt på online salg med købet

Channel Intelligence er et af ICG-gruppens konsoliderede virksomheder.

Den sporer tæt på 15 procent af alle amerikanske online-transaktioner og forskellige kategorier af online detailsalg.

"Vi kender ikke Channel Intelligence, men vi antager, at det vil være en del af Googles bestræbelser på at satse endnu mere på online salg," skriver Businessinsider i forbindelse med nyheden.

På den nyerhvervede virksomheds hjemmeside kan man således læse, hvordan Channel Intelligence blandt andet vil arbejde sammen med Google for at øge trafikken i forhold til online-salg.

Amazon er en trussel for Google

Ifølge Businessinsider viser købet, at Google nu vil intensivere kampen mod Amazon på online-salg.

"En truende trussel mod Google er den fortsatte styrke hos Amazon. Når folk vil købe ting online, springer de Google over, og går direkte til Amazon," skriver Businessinsider.

Online-salg er det måske vigtigste område for Google, og derfor er det så centralt for den store søgemaskinevirksomhed at tage kampen op med Amazon.

"Googles forretning er bygget op omkring folk, der søger på Google efter ting at købe. Det er den mest værdifulde søgning set fra et kommercielt synspunkt. Købet viser derfor, at Google vil forbedre brugerens søgning, når det kommer til online-salg, så brugerne netop ikke springer søgemaskinen over," skriver internetmediet. 

Angiveligt vil Channel Intelligence blive en del af Google Shopping på længere sigt.

Det vil sandsynligvis give Google flere muligheder for at tilbyde flere funktioner og features. 
 
"Google forbliver mellemmanden mellem brugerne og detailhandlerne. Google vil ikke kun tjene penge på annoncer men også begynde at tage markedsandele fra Amazon og eBay," skriver ZDNet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere