Ramt igen og igen: Så slemt var det store EPJ-nedbrud

Se hvordan det vigtige EPJ-system i dansk region gik ned igen og igen. Og få en mulig forklaring på problemet.

Læs også: Ukendt it-fejl sender stort dansk EPJ-system til tælling.

Det store EPJ-nedbrud i Region Midtjylland begyndte ifølge en statusrapport underskrevet af Niels Henrik Petersen og Region Midtjyllands it-driftschef Peter Bruun Nielsen som følge af en opgradering natten til søndag 3. februar.

Her blev MidtEPJ opgraderet og samtidigt flyttet til nye maskiner, mens der også foregik andre opgraderinger af blandt andet Java-softwaren og Websphere-applikationsserveren

Opgraderingerne og flytningen førte til, at en ud af seks parallelt kørende EPJ-instanser gik i sort.

Derfor oplevede op mod 20.000 kliniske medarbejdere på regionens hospitaler periodisk lange svartider og perioder, hvor de slet ikke kunne komme på EPJ-systemet.

Logon-svartiderne lå mandag i gennemsnit på mellem 50 sekunder og fire minutter.

Helt ned i en halv time
Tirsdag var situationen nogenlunde den samme, og her gik systemet oven i købet helt ned i en halv time omkring middag i forbindelse med en genstart af serverne, indtil systemet stabiliserede sig ved 19-tiden.

Den stabile drift fortsatte om onsdagen, hvor der ifølge statusrapporten fra regionens it-driftschef Peter Bruun Nielsen kun var få problemer på trods af, at en EPJ-instans blev fanget i den automatiske overvågning, da gik i en "usund tilstand" lidt over middag og straks blev taget ud af driften.

I går torsdag blev flere EPJ-instanser ramt, hvilket igen gav nogle brugere lange logon- og svartider.

"De fleste brugere mærkede dog ikke noget til problemerne," hedder det i statusrapporten vedrørende torsdagens drift.

Læs også: Ukendt it-fejl sender stort dansk EPJ-system til tælling.

Artiklen fortsætter på næste side...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.