Artikel top billede

Teleindustrien: Derfor er logningsbekendtgørelsen ubrugelig

Telebranchen har kun hovedrysten tilovers for Justitsministeriets redegørelse om logningsbekendtgørelsen.

Læs også:
Sådan kan du undgå at blive ramt af logningsbekendtgørelsen

I kølvandet på en redegørelse fra Justitsministeriet langer Teleindustrien igen ud efter den omdiskuterede og udskældte logningsbekendtgørelse.

"Jeg forstår ikke, at kravet om logning fastholdes. Det er fuldstændig meningsløst," siger Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien.

Redegørelsen fra Justitsministeriet beretter blandt andet, at logningsbekendtgørelsen er ubrugelig i praksis.

Bekendtgørelse kostede teleindustrien godt 200 millioner kroner at etablere i 2007.

Det koster samtidig branchen 50 millioner kroner årligt at opretholde logningen, og det et beløb som teleindustrien fortsat kan se frem til at betale.

Teleindustrien: Logningen giver ingen værdi
"Jeg synes, at Justitsministeriet klart konstaterer, at internetlogningen ikke har nogen værdi," siger Jakob Willer.

Redegørelsen beskriver samtidig, at politiet helt fra start, har haft problemer, med at benytte logget data i efterforskningen.

"Det er en ren tilståelsessag om, at logningsbekendtgørelsen er ubrugelig. Politiet er ikke i stand til at analysere eller bruge data, og det viste man allerede med det samme nærmest, da reglerne blev indført," konstaterer Jakob Willer.

Men Teleindustrien skal efter alt at dømme stadig afsætte penge til logning.

Justitsministeriet har netop fremsat et lovforslag, der skal udskyde en planlagt revision af de danske logningsregler i yderligere to år.

Det skriver Information.

Læs også:
Sådan kan du undgå at blive ramt af logningsbekendtgørelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere