Artikel top billede

Her er de fem mest efterspurgte it-job i 2018

Hvilke it-færdigheder skal du satse på i løbet af de næste par år? Få svaret her.

Hvis du vil sikre din position som en eftertragtet it-medarbejder, kan der være en god idé i at skæve lidt til, hvad der sker på det amerikanske jobmarked.  

Ifølge det store amerikanske it-jobsite, Dice.com, vil de fem mest efterspurgte it-jobs over de næste fem år være 'projekt-integrator', 'dual-sikkerhedsudvikler', cloud-administrator', 'virtuel forbindelses-ingeniør' og 'talevidenskabsmand'.

(Project integrator, dual security developer, cloud administrator, virtual connection engineer, and natural language speech scientist)

Her er de fire vigtigste teknologi-trends

Baggrunden for, at Dice.com særligt fremhæver disse fem job, skal ses i lyset af den vej, teknologien vil gå i løbet af de næste par år.

Her vil fire områder nemlig sætte sit markante spor på, hvordan it-jobs vil komme til at se ud.

"Cloud, mobility, medarbejders krav på at arbejde på deres egne enheder (BYOD) og smart computing," skriver Dice.com.

It vil blive en endnu mere central del af forretningen

Andrew Bartels, der er analytiker for Forrester Research, tilføjer.

"Teknologi ses som en central del af innovation, og innovation er en central forretningsprioritet."

Derfor vil disse fire områder for alvor få mere indflydelse i de kommende par år. 

I dag driver teknologi-trends ændringer i forretningen, og det skifte vil få indflydelse på, hvad arbejdsgiverne forventer af deres medarbejder.

De fem top it-job i 2018 vil således i høj grad gå på, at kunne facilitetere disse fire områder, mener Dice.com.

Ikke nok med tekniske kompetencer længere

It-medarbejdere kan ikke længere kun holde sig til de tekniske kompetencer.

"De må kunne forstå og tale om deres arbejde i forhold til virksomhedens forretning og handlinger. For eksempel vil det ikke være nok for en chip-designer at fokusere på hastighed. De skal også kunne forstå, hvilke omkostningsbesparelser, der kan opnås ved hurtigere hastighed," skriver Dice.com.

De fem efterspurgte top it-job frem mod 2018 vil således være it-stillinger, der formår at kombinere forretningen og det teknologiske.

Det skal du kunne

Dice.com skriver blandt andet om de fem efterspurgte it-jobs:

Projektintegratoren
"Denne person er lidt af en super projektleder. Deres færdigheder vil inkludere at vælge smarte cloud-services, der kan få projekter ført ud i livet."

Dual-sikkerhedsudvikler
"De skal være i stand til ikke kun at skabe software-sikkerhedsfunktioner, men også strategier for at beskytte fysiske ressourcer som datacentre.

Cloud-administrator
"De vil spille en central rolle i forhold til at integrere cloud-services til et sammenhængende framework, der lever op til organisationens krav."

Virtuel forbindelsesingeniør
"Disse kodebrydere vil binde URL's til ting som sociale medier, mobil information, cloud-data og andre services i en enkelt sammenhængende strøm."

Talevidenskabsmænd
"I takt med at efterspørgslen på Siri-lignende stemmenavigerende systemer stiger, vil disse professioner skulle kunne designe og udvikle avancerede kapaciteter, der er nødvendige for at leve op til forventningerne fra brugerne".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.