Artikel top billede

Familie sagsøger Facebook: Kan fremvise patent på 'Like'

Hollandsk familie kan dokumentere, at den ejer patenter på funktioner, som Facebook har kopieret. Se patenterne her.

Familien til en afdød hollandsk programmør trækker mægtige Facebook i retten med beskyldninger om, at Facebook krænker to patenter, som tilhørte den nu afdøde programmør, Joannes Jozef Evarardus Van Der Meeer.

Søgsmålet omhandler specifikt Facebooks 'Like'-knap og andre funktioner, som Facebook i dag anvender.

De pågældende patenter blev udstedt til Joannes Jozef Evarardus Van Der Meeer i 2001 og 2002.

Han havde desuden reserveret domænenavnet 'Surfbook-com' til et website, som skulle indeholde et system til en form for 'personlige dagbøger,' som det hedder.

På den baggrund grundlagde han selskabet Aldministrator Nederland eller Alduna, som skulle kommercialisere ideen.

Han nåede dog aldrig at lancere Surfbook.com, i det han døde i sommeren 2004.

Enke og familien

Bag søgsmålet mod Facebook står hans enke og en del af den øvrige familie.

"Selv om Mark Zuckerberg først etablerede det, der blev til Facebook i 2003, er der en påfaldende lighed - både når det gælder funktionaliteter og teknisk implementering - med den personlige web-dagbog, som Van Der Meer opfandt flere år tidligere," hedder det i søgsmålet.

Det ene patent - US Patent No 6.415.316 - beskriver et system, som kan anvendes til at skabe en slags personlig web-dagbog i kronologisk orden samt dele indhold fra tredjepart med en udvalgt gruppe mennesker, som filtreres via særlige privacy-settings.

Det andet patent - U.S. Patent No. 6.289.362 - beskriver, hvordan en bruger kan flytte indhold over på sin egen personlige web-dagbog ved at klikke på en knap på tredje-parts web-dagbøger, som er forbundet med brugerens dagbog.

Facebook anskaffede i sommeren 2012 U.S. Patent No. 7.907.966, der oprindeligt blev udstedt til AOL.

Dette patent har som reference blandt andet et af Van Der Meers patenter.

Den hollandske familie forlanger både erstatning, renter og sagsomkostninger af Facebook.

Familien mener, at erstatningen for krænkelsen af de pågældende patenterne bør tredobles i forhold til gældende takster, da Facebook ifølge familien har handlet med fuldt overlæg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.