Artikel top billede

Apple arbejder på helt ny form for password til iPhone

Apple arbejder på en helt ny måde at sikre iPhone eller iPad på. De almindelige fire-cifrede koder er alt for usikre, mener selskabet, mens den nye metode er super-sikker.

Apple kan være i gang med at udvikle en helt ny form for adgangs-'password' til kommende systemer og devices.

En ny patentansøgning viser, at selskabet arbejder på at erstatte de traditionelle password med tastede tegn med et system, der i stedet bygger på billed-genkendelse.

Systemet kan især vise sig gavnligt i kommende versioner af iPad og iPhone.

Skal genkende person

Ifølge patent-ansøgningen bygger det nye adgangs-givende system på en ide om, at brugeren for at få adgang til iPhonen eller iPad'den korrekt skal identificere et billede af en person, der er tilfældigt valgt blandt telefonens liste over kontakter.

Brugeren skal enten klikke på det korrekte navn eller fremsige den pågældendes navn til telefonen, der så åbnes.

Apple skriver i patent-ansøgningen, at de almindelige fire-cifrede passwords, der i dag anvendes i iPhone og iPad "nemt kan kompromiteres."

"For eksempel kan en tyv, der befinder sig i en bus, notere sig de fire tal, som en uanende bruger indtaster på sin smartphone," skriver Apple.

Fedtede aftryk af fingre

Ifølge selskabet kan en kvik tyv, der stjæler en iPhone eller en iPad, ofte også aflure de fire tal ved at 'læse' aftrykkene fra brugerens fingre på skærmen.

Apple skriver, at det nye system også kan bygge på genkendelse af andre billeder end billeder fra telefonens kontaktliste.

Det kan eksempelvis dreje sig om bygninger, som brugeren korrekt skal identificere ved at klikke på det korrekte navn i en liste over muligheder.

Systemet vil ligeledes kunne indstilles til, at brugeren eksempelvis får fremvist et billede af Århus Universitet og her skal klikke eksempelvis '5127,' fordi det er de sidste fire cifre i et telefon-nummer, der tilhører en person, som man forbinder med universitetet.

Det er endnu uvist, om Apple vil anvende den pågældende teknologi i kommende devices, men der spekuleres i, at selskabet vil introducere en form for billed-genkendelse i iOS 7, som efter alt at dømme vil se dagens lys til sommer.

Apple har tidligere arbejdet på en sensor til genkendelse af fingeraftryk, som muligvis vil blive indbygget i en iPhone 6.

Det underbygges af, at Apple i sommeren 2011 købte selskabet AuthenTec, der udvikler fingeraftryks-skannere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.