Artikel top billede

Apple arbejder på helt ny form for password til iPhone

Apple arbejder på en helt ny måde at sikre iPhone eller iPad på. De almindelige fire-cifrede koder er alt for usikre, mener selskabet, mens den nye metode er super-sikker.

Apple kan være i gang med at udvikle en helt ny form for adgangs-'password' til kommende systemer og devices.

En ny patentansøgning viser, at selskabet arbejder på at erstatte de traditionelle password med tastede tegn med et system, der i stedet bygger på billed-genkendelse.

Systemet kan især vise sig gavnligt i kommende versioner af iPad og iPhone.

Skal genkende person

Ifølge patent-ansøgningen bygger det nye adgangs-givende system på en ide om, at brugeren for at få adgang til iPhonen eller iPad'den korrekt skal identificere et billede af en person, der er tilfældigt valgt blandt telefonens liste over kontakter.

Brugeren skal enten klikke på det korrekte navn eller fremsige den pågældendes navn til telefonen, der så åbnes.

Apple skriver i patent-ansøgningen, at de almindelige fire-cifrede passwords, der i dag anvendes i iPhone og iPad "nemt kan kompromiteres."

"For eksempel kan en tyv, der befinder sig i en bus, notere sig de fire tal, som en uanende bruger indtaster på sin smartphone," skriver Apple.

Fedtede aftryk af fingre

Ifølge selskabet kan en kvik tyv, der stjæler en iPhone eller en iPad, ofte også aflure de fire tal ved at 'læse' aftrykkene fra brugerens fingre på skærmen.

Apple skriver, at det nye system også kan bygge på genkendelse af andre billeder end billeder fra telefonens kontaktliste.

Det kan eksempelvis dreje sig om bygninger, som brugeren korrekt skal identificere ved at klikke på det korrekte navn i en liste over muligheder.

Systemet vil ligeledes kunne indstilles til, at brugeren eksempelvis får fremvist et billede af Århus Universitet og her skal klikke eksempelvis '5127,' fordi det er de sidste fire cifre i et telefon-nummer, der tilhører en person, som man forbinder med universitetet.

Det er endnu uvist, om Apple vil anvende den pågældende teknologi i kommende devices, men der spekuleres i, at selskabet vil introducere en form for billed-genkendelse i iOS 7, som efter alt at dømme vil se dagens lys til sommer.

Apple har tidligere arbejdet på en sensor til genkendelse af fingeraftryk, som muligvis vil blive indbygget i en iPhone 6.

Det underbygges af, at Apple i sommeren 2011 købte selskabet AuthenTec, der udvikler fingeraftryks-skannere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere