Efter stigning i netbank-indbrud - er din netbank sikker?

Omfanget af indbrud i danske netbanker stiger voldsomt. Vil sikkerhedsniveauet bliver hævet, spørger vi danske bank-organisationer. Se her, hvordan de reagerer.

Læs også: Antal af indbrud i danske netbanker vokser vildt

Tirsdag kunne Computerworld berette, at der er sket en markant stigning i både antallet af indbrud og i de stjålne beløb i danskernes netbanker.

Efter indførslen af NemID i 2010 så det ellers ud til, at forsøgene og de vellykkede netbank-indbrud var på hastigt tilbagemarch med et samlet tab i 2010 og 2011 på knap 600.000 kroner mod 6,8 millioner kroner i 2009.

Men det var åbenbart en stakket frist.

For alene i 2012 røg det stjålne beløb i de danske netbanker op på omkring 6,3 millioner kroner på trods af, at danskerne med NemID er lovet en login-løsning, hvor sikkerhed er en af de absolutte topprioriteter.

Når nu netbanken tilsyneladende ikke er mere sikker end tiden, før den store NemID-login-løsning blev introduceret, kan vi så forvente, at der også i 2013 vil blive hugget store millionbeløb fra vores bankkonti?  

Ingen kommentarer
Computerworld har spurgt leverandøren af NemID, Nets, hvad selskabet vil gøre for at stramme op på sikkerheden, da flere angreb tilsyneladende sker som realtids-phishing-angreb, når netbank-brugeren sidder med sit NemID-papkort i hånden, og er ved at logge ind på netbanken.

Nets har dog ikke ønsket at kommentere på Computerworlds spørgsmål om, hvordan selskabet ser på, at der sidste år er hugget godt seks millioner kroner fra danskernes netbank-konti via blandt andet NemID-login-løsningen, som er bygget til bankerne og til den offentlige sektor.

Der henvises i stedet til bankernes interesseorganisation, Finansrådet.

For en sikkerheds skyld
Men heller ikke Finansrådet har kommentarer til, hvordan det samlede indbruds-beløb kan sænkes, udover at rådet tidligere har påpeget, at der ikke findes nogen 100 procent dirkefrie sikkerhedsløsninger.

Finansrådet har over for Computerworld påpeget, at danskerne bør være opmærksomme på mærkelige situationer, hvor de bliver spurgt om kodeord i mails, der tilsyneladende kommer fra banker, selvom en bank aldrig vil spørge om den slags i en mail.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.