Artikel top billede

Nyt tastatur 'bobler op' fra din touch-skærm

Inden længe vil tasterne kunne boble op af din touch-skærm, når du skal skrive på din tablet-computer. Se hvordan løsningen fungerer. Og se video, hvor touch-skærmen bobler op.

Et amerikansk selskab er på vej med en helt ny teknologi, der på sigt kan finde vej til fremtidens tablet-computer.

Med den nye teknologi vil det blive muligt at få et mærkbart tastatur på tablet-computerens touch-skærm, så fingrene kan føle tasterne.

Det vil fjerne en af de i dag store udfordringer ved tablet-computerne - nemlig at de med deres helt glatte skærm, som tasterne ligger 'under' - er vanskeligere at skrive på end almindelige tastaturer, hvor fingrene ved at føle kanter og anslag hjælper til med navigationen.

Eksempelvis kan fingrene på et almindeligt tastatur føle, når de rammer skævt på en tast og aktiverer en forkert tast, mens skrivefejl på en tablet-computer alene kan registreres med øjnene.

Flydende tastaturer

Løsningen fra den amerikanske teknologi-virksomhed Tactus Technology bygger på en ide om, at tasterne skal kunne skubbes op gennem en glat touch-skærm, når der er brug for dem.

Når skrive-handlingen er overstået, skal de forsvinde igen og efterlade touch-skærmen helt glat, som vi kender den i dag.

Teknologien fra Tactus anvender en væske, der flyder under touch-skærmen.

Denne væske befinder sig under touch-skærmen i små lommer, som er forbundet med en række underliggende kanaler.

Når tastaturet skal aktiveres, øges trykket i lommerne, hvilket får væsken til at presse mod touchskærmen, der buler op, så tasterne fremtræder på touch-skærmen.

Forskellig hårdhed

Ifølge Tactus vil det blive muligt at justere trykket i lommerne, så man selv kan vælge, om man vil have hårde eller bløde taster - som et almindeligt plastic-tastatur eller som små gel-pakker.

Selskabet har indtil videre udviklet en prototype på løsningen, som endnu ikke er salgbar.

Eksempelvis arbejder selskabet fortsat med at udvikle selv den bløde touchskærm, som skal være så solid, at en fingernegl, en kuglepen eller lignende med garanti ikke kan punktere den, så væsken flyder ud.

Ligeledes er en af udfordringerne, at tastaturet i den nuværende udformning er begrænset til et enkelt område af tablet-computeren, der altså kun kan anvendes som skriveredskab på enten den lange eller den brede led.

Selskabet sigter efter, at løsningen skal i produktion inden for det næste år.

Se video af løsningen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.