Artikel top billede

Efter it-flimmeri: Nu kører stort EPJ-system igen

Et længerevarende it-problem i Region Midtjylland er identificeret, og regionen kan nu køre med stabil EPJ-drift igen.

Et it-flimmeri på små to uger hos Region Midtjylland ser ud til at være endeligt overstået.

Det sker efter, at regionens EPJ-system ifølge regionens it-chef, Jørn Lodahl, nu har kørt problemfrit i tre døgn.

Han fortæller til Computerworld, at regionen i samarbejde med blandt andre IBM har identificeret knas mellem Java på klienterne ude på regionens hospitaler og regionens Webshere-applikationsserverne, hvilket IBM nu er i gang med at fejlfinde på.

"Vi har fundet måder at håndtere den fejlramte kommunikation, og det betyder stabil drift på EPJ-systemet," forklarer Jørn Lodahl.

Små to ugers it-flimmer

Regionens EPJ-system begyndte at køre ustabilt i forrige weekend i forbindelse med en system- og maskine-opgradering.

Herefter var det helt grelt mandag og tirsdag i sidste uge, hvor op mod 20.000 fra det kliniske personale på fire ud af fem af regionens sygehuse måtte leve med logon-tider, der sommetider passerede fem minutter.

Forsinkelserne resulterede blandt andet i, at det kliniske personale i starten af sidste uge måtte sende ambulante patienter hjem, fordi tidsplanerne hele tiden skred.

Siden fik regionens it-afdeling has på bøvlet, og Region Midtjyllands områdeleder for EPJ, Niels Henrik Petersen, oplyser til Computerworld i en mail, at regionens EPJ-system i perioden onsdag den 6. februar til onsdag den 13. februar har haft fire perioder med forlængede logon-tider med en samlet varighed på fire timer.

Derudover har EPJ-systemet i perioden været lukket helt ned, mens regionens nød-EPJ i stedet har været i brug.

Du kan læse mere om det langvarige it-knas i Region Midtjylland her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere