Efter it-flimmeri: Nu kører stort EPJ-system igen

Et længerevarende it-problem i Region Midtjylland er identificeret, og regionen kan nu køre med stabil EPJ-drift igen.

Et it-flimmeri på små to uger hos Region Midtjylland ser ud til at være endeligt overstået.

Det sker efter, at regionens EPJ-system ifølge regionens it-chef, Jørn Lodahl, nu har kørt problemfrit i tre døgn.

Han fortæller til Computerworld, at regionen i samarbejde med blandt andre IBM har identificeret knas mellem Java på klienterne ude på regionens hospitaler og regionens Webshere-applikationsserverne, hvilket IBM nu er i gang med at fejlfinde på.

"Vi har fundet måder at håndtere den fejlramte kommunikation, og det betyder stabil drift på EPJ-systemet," forklarer Jørn Lodahl.

Små to ugers it-flimmer
Regionens EPJ-system begyndte at køre ustabilt i forrige weekend i forbindelse med en system- og maskine-opgradering.

Herefter var det helt grelt mandag og tirsdag i sidste uge, hvor op mod 20.000 fra det kliniske personale på fire ud af fem af regionens sygehuse måtte leve med logon-tider, der sommetider passerede fem minutter.

Forsinkelserne resulterede blandt andet i, at det kliniske personale i starten af sidste uge måtte sende ambulante patienter hjem, fordi tidsplanerne hele tiden skred.

Siden fik regionens it-afdeling has på bøvlet, og Region Midtjyllands områdeleder for EPJ, Niels Henrik Petersen, oplyser til Computerworld i en mail, at regionens EPJ-system i perioden onsdag den 6. februar til onsdag den 13. februar har haft fire perioder med forlængede logon-tider med en samlet varighed på fire timer.

Derudover har EPJ-systemet i perioden været lukket helt ned, mens regionens nød-EPJ i stedet har været i brug.

Du kan læse mere om det langvarige it-knas i Region Midtjylland her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.