Artikel top billede

Efter it-flimmeri: Nu kører stort EPJ-system igen

Et længerevarende it-problem i Region Midtjylland er identificeret, og regionen kan nu køre med stabil EPJ-drift igen.

Et it-flimmeri på små to uger hos Region Midtjylland ser ud til at være endeligt overstået.

Det sker efter, at regionens EPJ-system ifølge regionens it-chef, Jørn Lodahl, nu har kørt problemfrit i tre døgn.

Han fortæller til Computerworld, at regionen i samarbejde med blandt andre IBM har identificeret knas mellem Java på klienterne ude på regionens hospitaler og regionens Webshere-applikationsserverne, hvilket IBM nu er i gang med at fejlfinde på.

"Vi har fundet måder at håndtere den fejlramte kommunikation, og det betyder stabil drift på EPJ-systemet," forklarer Jørn Lodahl.

Små to ugers it-flimmer

Regionens EPJ-system begyndte at køre ustabilt i forrige weekend i forbindelse med en system- og maskine-opgradering.

Herefter var det helt grelt mandag og tirsdag i sidste uge, hvor op mod 20.000 fra det kliniske personale på fire ud af fem af regionens sygehuse måtte leve med logon-tider, der sommetider passerede fem minutter.

Forsinkelserne resulterede blandt andet i, at det kliniske personale i starten af sidste uge måtte sende ambulante patienter hjem, fordi tidsplanerne hele tiden skred.

Siden fik regionens it-afdeling has på bøvlet, og Region Midtjyllands områdeleder for EPJ, Niels Henrik Petersen, oplyser til Computerworld i en mail, at regionens EPJ-system i perioden onsdag den 6. februar til onsdag den 13. februar har haft fire perioder med forlængede logon-tider med en samlet varighed på fire timer.

Derudover har EPJ-systemet i perioden været lukket helt ned, mens regionens nød-EPJ i stedet har været i brug.

Du kan læse mere om det langvarige it-knas i Region Midtjylland her.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere