Artikel top billede

Som en trofast topembedsmand har Jørgen Abild Andersen (yderst til højre) fra en plads i baggrunden rådgivet flere ministre i telespørgsmål.

Magtfuld tele-direktør stopper i staten - har nye planer

Efter årtier i toppen af det danske tele-hierarki stopper topembedsmanden Jørgen Abild Andersen nu i statsligt regi. Men det er langt fra helt slut.

 


Efter lukning: Fremtiden uvis for magtfuld topchef

Ved udgangen af marts 2013 går Jørgen Abild Andersen på pension.

Det sker efter 40 år i statens tjeneste og de sidste par årtier som magtfuld teledirektør.

Således har han været direktør for IT- og Telestyrelsen i en længere årrække, indtil det blev nedlagt af den siddende regering i 2011.

Dengang havde han nogle tanker om fremtiden, der ikke gik i retning af pension, fordi "min kone arbejder jo, og det ville derfor blive enormt ensomt at gå rundt derhjemme."

Men nu er den god nok, fortæller han til Computerworld.

"Jeg stopper i staten. Jeg fylder snart 65 år, og nu er det tid til at prøve noget nyt," fortæller han Computerworld. 
 
Arbejder med nettets fremtid
Senest har han været fremme i offentligheden i december 2012 som blot en ud af fire danskere, der skulle være med til at afgøre internettets fremtid.

Det kan du læse mere om her.

Han afholder afskedsreception medio marts i år. Men det er kun et farvel til det faste og krævende job i staten.

Faktisk skal han løse nogle opgaver året ud for styrelsen, ligesom han fortsætter i diverse udvalg på internationalt plan.

"Og så er jeg konkret blevet kontaktet angående nogle opgaver som strategisk rådgiver," siger Jørgen Abild Andersen, der oplyser, at det drejer sig om en udenlandsk telemyndighed og televirksomhed.

Så selvom han snart stempler ud fra det statslige arbejde, så er det altså ikke helt slut.

"Nu bliver der også tid til lidt andet. Jeg er morfar og kan så også hente engang imellem," lyder det fra tele-direktøren.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.