Artikel top billede

Nu skal omstridt logningslov ses efter i sømmene

Flertal udenom regeringen vil have udskældt logningsbekendtgørelse revideret. Se her, hvordan tidsplanen ser ud.

Justitsministeriets forslag om at udskyde en planlagt revision af logningsbekendtgørelsen skydes ned af Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Dermed tegner der sig et flertal uden om regeringen, der vil sørge for, at logningsbekendtgørelsen bliver revideret inden udgangen af 2013.

"Vi mener, at revisionen er så principiel, at vi ikke skal vente på EU's evaluering," siger Pernille Skipper fra Enhedslisten til Computerworld.

Pernille Skipper peger samtidig på, at en kommende revision særligt vil komme til at dreje sig om sessionslogningen, der registrerer hvilke hjemmesider du besøger.

Argumentet for at udskyde revisionen har fra justitsministeriets side været, at logningsbekendtgørelsen først kan revideres, efter EU har evalueret det direktiv, som dele af den danske logningsbekendtgørelse er baseret på.

Sessionsdata er særlig problematisk
Ifølge Enhedslisten er der stemning blandt flere partier, for helt at fjerne muligheden for at registrere sessionsdata ved teleudbyderne.

"Politiet siger, at det ikke kan bruges, og teleselskaberne siger, at det er dyrt," lyder argumentationen fra Pernille Skipper.

Hun peger samtidig selv på, at det nok ikke bliver muligt, at fjerne eksempelvis logning omkring opkald.

"Oprindeligt skulle systemet kun anvendes ved terrorsager, men nu kan vi se, at barren er sat meget lavere ved at den også gælder helt almindelige bedragerisager og røverisager," siger Pernille Skipper.

Netop logning af danskernes sessionsdata har været udskældt fra flere sider.

Ifølge Justitsministeriet selv, er det kun lykkedes politiet at løse én sag på baggrund de enorme mænger sessionsdata, der hvert år registreres for hver eneste dansker.

Læs også:

Live-data: Så massivt overvåges danskerne netop nu

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Teleindustrien: Derfor er logningsbekendtgørelsen ubrugelig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere