Artikel top billede

Nu skal omstridt logningslov ses efter i sømmene

Flertal udenom regeringen vil have udskældt logningsbekendtgørelse revideret. Se her, hvordan tidsplanen ser ud.

Justitsministeriets forslag om at udskyde en planlagt revision af logningsbekendtgørelsen skydes ned af Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Dermed tegner der sig et flertal uden om regeringen, der vil sørge for, at logningsbekendtgørelsen bliver revideret inden udgangen af 2013.

"Vi mener, at revisionen er så principiel, at vi ikke skal vente på EU's evaluering," siger Pernille Skipper fra Enhedslisten til Computerworld.

Pernille Skipper peger samtidig på, at en kommende revision særligt vil komme til at dreje sig om sessionslogningen, der registrerer hvilke hjemmesider du besøger.

Argumentet for at udskyde revisionen har fra justitsministeriets side været, at logningsbekendtgørelsen først kan revideres, efter EU har evalueret det direktiv, som dele af den danske logningsbekendtgørelse er baseret på.

Sessionsdata er særlig problematisk
Ifølge Enhedslisten er der stemning blandt flere partier, for helt at fjerne muligheden for at registrere sessionsdata ved teleudbyderne.

"Politiet siger, at det ikke kan bruges, og teleselskaberne siger, at det er dyrt," lyder argumentationen fra Pernille Skipper.

Hun peger samtidig selv på, at det nok ikke bliver muligt, at fjerne eksempelvis logning omkring opkald.

"Oprindeligt skulle systemet kun anvendes ved terrorsager, men nu kan vi se, at barren er sat meget lavere ved at den også gælder helt almindelige bedragerisager og røverisager," siger Pernille Skipper.

Netop logning af danskernes sessionsdata har været udskældt fra flere sider.

Ifølge Justitsministeriet selv, er det kun lykkedes politiet at løse én sag på baggrund de enorme mænger sessionsdata, der hvert år registreres for hver eneste dansker.

Læs også:

Live-data: Så massivt overvåges danskerne netop nu

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Teleindustrien: Derfor er logningsbekendtgørelsen ubrugelig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere