Artikel top billede

Nu skal omstridt logningslov ses efter i sømmene

Flertal udenom regeringen vil have udskældt logningsbekendtgørelse revideret. Se her, hvordan tidsplanen ser ud.

Justitsministeriets forslag om at udskyde en planlagt revision af logningsbekendtgørelsen skydes ned af Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Dermed tegner der sig et flertal uden om regeringen, der vil sørge for, at logningsbekendtgørelsen bliver revideret inden udgangen af 2013.

"Vi mener, at revisionen er så principiel, at vi ikke skal vente på EU's evaluering," siger Pernille Skipper fra Enhedslisten til Computerworld.

Pernille Skipper peger samtidig på, at en kommende revision særligt vil komme til at dreje sig om sessionslogningen, der registrerer hvilke hjemmesider du besøger.

Argumentet for at udskyde revisionen har fra justitsministeriets side været, at logningsbekendtgørelsen først kan revideres, efter EU har evalueret det direktiv, som dele af den danske logningsbekendtgørelse er baseret på.

Sessionsdata er særlig problematisk
Ifølge Enhedslisten er der stemning blandt flere partier, for helt at fjerne muligheden for at registrere sessionsdata ved teleudbyderne.

"Politiet siger, at det ikke kan bruges, og teleselskaberne siger, at det er dyrt," lyder argumentationen fra Pernille Skipper.

Hun peger samtidig selv på, at det nok ikke bliver muligt, at fjerne eksempelvis logning omkring opkald.

"Oprindeligt skulle systemet kun anvendes ved terrorsager, men nu kan vi se, at barren er sat meget lavere ved at den også gælder helt almindelige bedragerisager og røverisager," siger Pernille Skipper.

Netop logning af danskernes sessionsdata har været udskældt fra flere sider.

Ifølge Justitsministeriet selv, er det kun lykkedes politiet at løse én sag på baggrund de enorme mænger sessionsdata, der hvert år registreres for hver eneste dansker.

Læs også:

Live-data: Så massivt overvåges danskerne netop nu

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Teleindustrien: Derfor er logningsbekendtgørelsen ubrugelig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere