Artikel top billede

Dansk it-topnavn ny administrerende direktør i EMC

Opdateret: EMC Danmark skifter ud på direktør-posten, hvilket betyder, at en gammel kending nu skal stå i spidsen for selskabet her i landet.

EMC Danmark ansætter Peter Perregaard som ny administrerende direktør.

Peter Perregaard erstatter Carsten Højerup, der efter fem år på posten fortsætter sin karriere i EMC som District Manager med hovedansvar for EMC's enterprise-forretning, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Jobbet som administrerende direktør i EMC Danmark er en spændende udfordring, fordi EMC er en visionær virksomhed, der tør sætte barren højt," udtaler Peter Perregaard. 

"Ellers bliver man ikke markedsleder på et så centralt og stadigt voksende område som storage. Den type mod og commitment passer godt til mit temperament," forklarer han.

Der bliver i meddelelsen ikke lagt skjul på, at Peter Perregaards opgave bliver at sikre den fremadrettede vækst i EMC Danmark. 

"Peter har mere end tyve års erfaring inden for it-branchen på både nationalt og internationalt niveau. Han kommer med et stærkt sæt lederkompetencer og en unik forståelse for, hvor markedet bevæger sig hen. Derudover har han et fantastisk netværk, som nu vil komme EMC til gode," forklarer Robert Ekström, regionsdirektør for EMC i Norden & Baltikum. 

En gammel kending

Peter Perregaard kommer fra en stilling som administrerende direktør i Perregaard Consulting, hvor han primært har fokuseret på rådgivning omkring online it-strategier. 

Han har tidligere haft en række chefstillinger hos IBM, været administrerende direktør for Oracle i Danmark og for Software Innovation samt vice administrerende direktør hos cBrain.

Peter Perregaard blev i 2011 fyret fra Software Innovation efter godt fire år på posten. 

Han betegnede dengang sit farvel som "ret udramatisk" og som en konsekvens af, at den norskejede softwarekoncern indførteen "integreret ledelsestruktur". 

"Salget skal organiseres mere på tværs af landene, leverancer skal ske mere ens og så videre. Beslutningen er truffet af bestyrelsen og er slet ikke nogen dårlig idé, men det betyder altså også, at der ikke længere er et direktørjob til mig," forklarede Peter Perregaard.

Tilbage i 2004 blev Peter Perregard også afskediget i Oracle for rod med regnskabet. Den sag kan du læse mere om her

EMC Danmark havde i årsregnskabet 2011 70 medarbejdere i Danmark. Omsætningen det år lød på 113 millioner kroner, og resultatet efter skat endte på 3,2 millioner kroner. 

EMC, der har hovedkvarter i Hopkinton, Massachusetts, har på verdensplan 53.600 ansatte. Selskabet arbejder blandt andet med storage-teknologier, cloud, it-sikkerhed og informations-styring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere