Artikel top billede

Apple har vilde planer: Får patent på 36 nye teknologier

Apple får patent på 36 vilde teknologier, der kan give et hint om, hvad der kan være i vente i kommende Apple-produkter. Se nogle af dem her.

Apple har i den seneste tid tegnet 36 nye patenter på en række nye teknologier, der meget vel kan give et billede af de planer, som Apple har med kommende produkter.

Patenterne dækker over blandt andet teknologier til afstands-bedømmelse, avanceret teknologi til at få skærme til at ændre overflade under berøring samt en 3D-version af OS X.

Apple har ligeledes fået patent på en ny metode til at synkronisere og videre-distribuere data til flere forskellige enheder uden først at åbne dem.

Med teknologien vil man uden videre kunne overføre data mellem enhederne i store mængder.

Haptic feedback

Et af patenterne drejer sig om en ny teknologi, der skal gøre det muligt at føle detaljer på en touch-skærm med fingerspidserne.

Det skal med tiden anvendes til at udvikle et virtuelt tastatur. Også andre arbejder på at udvikle lignende løsninger. Du kan læse om en væskebaseret løsning her. Og du kan læse om Microsofts efterhånden flere år gamle ide her.

Apples løsning bygger på ideen om at sende en meget lille elektrisk stimulans mod fingrene. Det skulle give en følelse af fysisk berøring.

Stød-sensor

Apple har også fået patent på en ny sensor, der kan måle, hvor hårdt en computer, en smartphone eller en tablet-computer har ramt en flade.

Det er angiveligt ideen, at sensoren skal indbygges i fremtidige enheder.

Med sensoren vil Apple eksempelvis have god mulighed for at afsløre, hvis en computer er blevet kastet hårdt mod gulvet med vilje eller lignende, der forøger stød og slag mere end hændelige uheld.

Listen over nye Apple-patenter tæller desuden en række mindre nye teknologier.

De tæller blandt andet:

- Automatisk billed-beskæring.

- Bevægelses-styret behandling af videoer.

- Nyt tastatur med øgede kontrolmukligheder.

- Nye håndterings-muligheder til lyd.

- Ny hukommelses-styring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.