Artikel top billede

Apple har vilde planer: Får patent på 36 nye teknologier

Apple får patent på 36 vilde teknologier, der kan give et hint om, hvad der kan være i vente i kommende Apple-produkter. Se nogle af dem her.

Apple har i den seneste tid tegnet 36 nye patenter på en række nye teknologier, der meget vel kan give et billede af de planer, som Apple har med kommende produkter.

Patenterne dækker over blandt andet teknologier til afstands-bedømmelse, avanceret teknologi til at få skærme til at ændre overflade under berøring samt en 3D-version af OS X.

Apple har ligeledes fået patent på en ny metode til at synkronisere og videre-distribuere data til flere forskellige enheder uden først at åbne dem.

Med teknologien vil man uden videre kunne overføre data mellem enhederne i store mængder.

Haptic feedback

Et af patenterne drejer sig om en ny teknologi, der skal gøre det muligt at føle detaljer på en touch-skærm med fingerspidserne.

Det skal med tiden anvendes til at udvikle et virtuelt tastatur. Også andre arbejder på at udvikle lignende løsninger. Du kan læse om en væskebaseret løsning her. Og du kan læse om Microsofts efterhånden flere år gamle ide her.

Apples løsning bygger på ideen om at sende en meget lille elektrisk stimulans mod fingrene. Det skulle give en følelse af fysisk berøring.

Stød-sensor

Apple har også fået patent på en ny sensor, der kan måle, hvor hårdt en computer, en smartphone eller en tablet-computer har ramt en flade.

Det er angiveligt ideen, at sensoren skal indbygges i fremtidige enheder.

Med sensoren vil Apple eksempelvis have god mulighed for at afsløre, hvis en computer er blevet kastet hårdt mod gulvet med vilje eller lignende, der forøger stød og slag mere end hændelige uheld.

Listen over nye Apple-patenter tæller desuden en række mindre nye teknologier.

De tæller blandt andet:

- Automatisk billed-beskæring.

- Bevægelses-styret behandling af videoer.

- Nyt tastatur med øgede kontrolmukligheder.

- Nye håndterings-muligheder til lyd.

- Ny hukommelses-styring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere