Artikel top billede

Apple har vilde planer: Får patent på 36 nye teknologier

Apple får patent på 36 vilde teknologier, der kan give et hint om, hvad der kan være i vente i kommende Apple-produkter. Se nogle af dem her.

Apple har i den seneste tid tegnet 36 nye patenter på en række nye teknologier, der meget vel kan give et billede af de planer, som Apple har med kommende produkter.

Patenterne dækker over blandt andet teknologier til afstands-bedømmelse, avanceret teknologi til at få skærme til at ændre overflade under berøring samt en 3D-version af OS X.

Apple har ligeledes fået patent på en ny metode til at synkronisere og videre-distribuere data til flere forskellige enheder uden først at åbne dem.

Med teknologien vil man uden videre kunne overføre data mellem enhederne i store mængder.

Haptic feedback

Et af patenterne drejer sig om en ny teknologi, der skal gøre det muligt at føle detaljer på en touch-skærm med fingerspidserne.

Det skal med tiden anvendes til at udvikle et virtuelt tastatur. Også andre arbejder på at udvikle lignende løsninger. Du kan læse om en væskebaseret løsning her. Og du kan læse om Microsofts efterhånden flere år gamle ide her.

Apples løsning bygger på ideen om at sende en meget lille elektrisk stimulans mod fingrene. Det skulle give en følelse af fysisk berøring.

Stød-sensor

Apple har også fået patent på en ny sensor, der kan måle, hvor hårdt en computer, en smartphone eller en tablet-computer har ramt en flade.

Det er angiveligt ideen, at sensoren skal indbygges i fremtidige enheder.

Med sensoren vil Apple eksempelvis have god mulighed for at afsløre, hvis en computer er blevet kastet hårdt mod gulvet med vilje eller lignende, der forøger stød og slag mere end hændelige uheld.

Listen over nye Apple-patenter tæller desuden en række mindre nye teknologier.

De tæller blandt andet:

- Automatisk billed-beskæring.

- Bevægelses-styret behandling af videoer.

- Nyt tastatur med øgede kontrolmukligheder.

- Nye håndterings-muligheder til lyd.

- Ny hukommelses-styring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere