Artikel top billede

Danske ledige rammes af hårdt pressede it-systemer

Danmarks største fagforening og A-kasse kæmper med it-systemer, der sender arbejdsløse medlemmer ud i mørket.

Læs også:
Danske webshops loader alt for langsomt

Så dårlige svartider har de offentlige hjemmesider

Fagforeningen og A-kassen 3F har gevaldige problemer med at servicere de medlemmer, der skal indrapporterer oplysninger i forbindelse med dagpenge, som i dag foregår digitalt.

I praksis betyder det, at mange brugere er blevet smidt af systemet uden mulighed for at indtaste de dagpengeudløsende oplysninger.

Og 3F indrømmer, at alt ikke har fungeret efter bogen.

Plaget af uheld

"Vi har været hårdt plaget af svartidsproblemer, senest i de to forgangne indberetningsperioder," fortæller Michael Olsen, der er it-chef i 3F.

"Det skyldes blandt andet, at vores SAN (storage area network, red.) har været overbelastet. Derfor har vi om-konfigureret nogle porte for at fordele belastningen mere jævnt. Vores CRM-system, der består af fem virtuelle servere, har også været overbelastede på grund af konfigurationsfejl," fortæller han.

It-afdelingen har i de sidste uger været i fuld sving med at rette til, og det skulle ifølge it-chefen give en markant reduktion i belastningen af systemerne.

Hvor lange har svartiderne været?

"Når der kommer et vist pres på systemerne, så er der ingen, der kan få noget igennem. Derfor har der været svartider, der har været superhurtige, mens andre har ventet længe afhængigt af, hvornår de har været logget på."

Det er ikke første gang, at 3F har problemer med at servicere sine medlemmer, der modtager dagpenge.

"Vi har både været ramt af et hacker-angreb, og i forbindelse med et skybrud fik vi vand i kælderen, som gjorde, at dele af vores servere ikke kørte," siger Michael Olsen.

Ligeledes har der været problemer med en ekstern hosting-leverandør, der ikke kunne levere varen.

Så I erkender, at der har været problemer med it-systemerne til indberetning?

"Ja. Vores brugere har været hårdt ramt," siger it-chefen.

Helt ny løsning på trapperne

Mens der lappes på den eksisterende løsningen, ser 3F frem til, at der kommer et helt nyt system, som skal implementeres i løbet af de kommende måneder.

"Vi har udviklet et helt nyt A-kassesystem sammen med to andre A-kasser, som vi i øjeblikket tester."

Systemer, der forventes at blive implementeret omkring påske, er ikke udviklet med henblik på at gøre transaktionerne hurtigere, men med brugervenligheden i fokus.

"Vi skifter fra en IBM-mainframe til en .NET-platform. Brugerpropper bliver forhåbentlig også historie i forbindelse med implementeringen," siger Michael Olsen.

Læs også:
Danske webshops loader alt for langsomt

Så dårlige svartider har de offentlige hjemmesider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere