Artikel top billede

Microsoft-kunder får stor-rabat efter nedbrud - se hvor meget

Det globale nedbrud på Microsofts Windows Azure-tjeneste udløser kompensation til kunder. Se her, hvor meget kunderne står til at få refunderet.

Læs også:

Microsofts cloud-tjeneste ramt af nedbrud

Cloud-gennemgang: Her er de bedste løsninger

Det globale nedbrud på Microsofts Windows Azure, som Computerworld skrev om mandag, var så omfattende, at det udløser kompensation til kunderne.

Nedbruddet fandt sted, fordi et SSL-certifikat var udløbet og dermed påvirkede HTTPS-trafikken.

"På grund af omfanget af nedbruddet vil vi proaktivt kompensere de ramte kunder i overensstemmelse med vores SLA," meddelte Microsoft efterfølgende.

Nu skriver vores kolleger på Networkworld, at den service level-agreement (SLA), kunderne har på Azure Storage, betyder, at man som kunde kan få en 10 procent kompensation, hvis oppetiden er under 99,9 procent, mens kompensationen er på 25 procent, hvis oppetiden dykker til under 99 procent.

SLA'en indeholder også en formulering om, at kunderne inden for fem arbejdsdage skal give Azure-kundesupporten besked om, at man har været påvirket af nedbruddet.

Microsoft har dog allerede selv meddelt, at selskabet grund af nedbruddets omfang, vil trække kompensationen fra på en kommende faktura til kunderne.

Microsoft Danmark oplyser til Computerworld, at dette også gælder danske kunder, der altså vil modtage kompensation helt automatisk, hvis nedbruddet har betydet, at oppetiden er under de nævnte niveauer.  

Nedbruddet på Windows Azure begyndte 21:44 fredag aften dansk tid. Cloud-tjenesten var tilbage for fuld power klokken fem søndag morgen.

De nærmere detaljer om nedbruddet kan ses på Microsofts Windows Azure status-side.

Azure ramt af nedbrud flere gange

Windows Azure er Microsofts bud på en cloud-platform inden for kategorierne Platform as a Service (PaaS) og Infrastructure as a Service (IaaS). Tjenesten fremhæves ofte som en af de førende sammen med blandt andre Amazons løsning.  

Det er ikke første gang, at Azure er ramt af nedbrud. 

Lige før nytår blev Windows Azure ramt af et større nedbrud i USA, hvilket afstedkom en hel del brok fra kunderne.

I august sidste år var en fejl i systemkonfigurationen årsag til et nedbrud, der ramte vesteuropæiske Windows Azure-kunder i cirka to en halv time.

Og i marts sidste år var Azure ligeledes ramt af et globalt nedbrud, der senere betød, at Microsoft måtte betale kompensation til de ramte kunder.

Nedbrud på denne salgs cloud-tjenester rammer et stort antal kunder, selvom den procentmæssige andel ikke behøver at være specielt høj.

Om oppetiderne dermed er bedre eller ringere end andre former for it-løsninger er derfor en anden historie. 

Læs også:

Microsofts cloud-tjeneste ramt af nedbrud

Cloud-gennemgang: Her er de bedste løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.