Microsoft-kunder får stor-rabat efter nedbrud - se hvor meget

Det globale nedbrud på Microsofts Windows Azure-tjeneste udløser kompensation til kunder. Se her, hvor meget kunderne står til at få refunderet.

Læs også:

Microsofts cloud-tjeneste ramt af nedbrud

Cloud-gennemgang: Her er de bedste løsninger

Det globale nedbrud på Microsofts Windows Azure, som Computerworld skrev om mandag, var så omfattende, at det udløser kompensation til kunderne.

Nedbruddet fandt sted, fordi et SSL-certifikat var udløbet og dermed påvirkede HTTPS-trafikken.

"På grund af omfanget af nedbruddet vil vi proaktivt kompensere de ramte kunder i overensstemmelse med vores SLA," meddelte Microsoft efterfølgende.

Nu skriver vores kolleger på Networkworld, at den service level-agreement (SLA), kunderne har på Azure Storage, betyder, at man som kunde kan få en 10 procent kompensation, hvis oppetiden er under 99,9 procent, mens kompensationen er på 25 procent, hvis oppetiden dykker til under 99 procent.

SLA'en indeholder også en formulering om, at kunderne inden for fem arbejdsdage skal give Azure-kundesupporten besked om, at man har været påvirket af nedbruddet.

Microsoft har dog allerede selv meddelt, at selskabet grund af nedbruddets omfang, vil trække kompensationen fra på en kommende faktura til kunderne.

Microsoft Danmark oplyser til Computerworld, at dette også gælder danske kunder, der altså vil modtage kompensation helt automatisk, hvis nedbruddet har betydet, at oppetiden er under de nævnte niveauer.  

Nedbruddet på Windows Azure begyndte 21:44 fredag aften dansk tid. Cloud-tjenesten var tilbage for fuld power klokken fem søndag morgen.

De nærmere detaljer om nedbruddet kan ses på Microsofts Windows Azure status-side.

Azure ramt af nedbrud flere gange
Windows Azure er Microsofts bud på en cloud-platform inden for kategorierne Platform as a Service (PaaS) og Infrastructure as a Service (IaaS). Tjenesten fremhæves ofte som en af de førende sammen med blandt andre Amazons løsning.  

Det er ikke første gang, at Azure er ramt af nedbrud. 

Lige før nytår blev Windows Azure ramt af et større nedbrud i USA, hvilket afstedkom en hel del brok fra kunderne.

I august sidste år var en fejl i systemkonfigurationen årsag til et nedbrud, der ramte vesteuropæiske Windows Azure-kunder i cirka to en halv time.

Og i marts sidste år var Azure ligeledes ramt af et globalt nedbrud, der senere betød, at Microsoft måtte betale kompensation til de ramte kunder.

Nedbrud på denne salgs cloud-tjenester rammer et stort antal kunder, selvom den procentmæssige andel ikke behøver at være specielt høj.

Om oppetiderne dermed er bedre eller ringere end andre former for it-løsninger er derfor en anden historie. 

Læs også:

Microsofts cloud-tjeneste ramt af nedbrud

Cloud-gennemgang: Her er de bedste løsninger


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.