Artikel top billede

Denne type outsourcing-firmaer er i fare for at uddø

Outsourcing-markedet konsoliderer sig, og det betyder et farvel til en stor gruppe virksomheder på en bestemt del af markedet.

Læs også:

Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Dansk top-CIO efter nedbrud: Vores outsourcing er stadig et hit

Traditionelle outsourcing-virksomheder inden for infrastruktur er seriøst i fare for at uddø.

Det vurderer Gartner i en ny rapport og skriver samtidig, at mange af virksomhederne alligevel tilsyneladende slet ikke er opmærksomme på truslen.

Analysefirmaet vurderer, at markeds-konsolideringen vil fortrænge op imod 20 procent af de 100 største service-leverandører.

"Markedet for infratstruktur-outsourcing har faktisk over de seneste fem år oplevet et hårdt markedsmiljø med begrænset vækst de fleste steder," skriver Gartner.

Derfor er der problemer i sigte

Analytiker Gianluca Tramacere forklarer, at risikoen for simpelthen at uddø opstår af flere grunde.

For det første har mange firmaer den traditionelle oursourcing-tilgang svært ved at fortsætte med at reducere omkostninger eller øge effektiviteten, og modellen giver simpelthen ikke det det økonomiske afkast, oursourcing-firmaerne forventer.

Samtidig med den udfordring er de nye cloud-modeller endnu kun under udvikling, skriver Gartner.

"I det seneste årti har mange outsourcing-virksomheder forhalet tingene; undladt at foretage ændringer, der kan gøre udfordringer til muligheder."

"Mange vil forsvinde - nogle langsomt, nogle hurtigt. Men spørgsmålet er, hvem det bliver og hvor hurtigt?" lyder den dystre forudsigelse fra Gartner.

Gartner udpeger ved samme lejlighed en række områder, hvor outsourcing-firmaerne begår fejl.

Det drejer sig blandt andet om, at man undlader at implementere en langsigtet strategi for, hvordan virksomheden skal overleve, ligesom man undlader at rationalisere produkt-porteføljen og tage service life cycle management-processer i brug.

Læs også:

Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Dansk top-CIO efter nedbrud: Vores outsourcing er stadig et hit
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.