Foto: iStock.

Sådan vil Nykredit spare kassen og papiret væk

Hos Nykredit er der store ambitioner om at spare papiradministrationen væk med en række helt nye og kommende it-værktøjer, der skal gøre kunderne fuldblods-digitale.

Hos finansinstituttet Nykredit hedder det magiske tal 90, når bankens it-direktør, Lars Mathiesen, taler om digitalisering.

90 er den procentdel af kunderne, som banken i 2015 vil gøre fuldblodsdigitale via flere it-projekter, der skal spare papir, administrativt fedt og tidsspilde væk på både kunde- og banksiden.

I dag klarer over 95 procent af bankens godt 200.000 kunder selv deres transaktioner i netbanken.

Målet fremover bliver, at 90 procent af alle Nykredits 500.000 kunder også skal kunne ordne deres papirer online.

Gulerod i banken
Mens staten, regionerne og kommunerne har en målsætning om, at 80 procent af kommunikationen mellem borgerne og den offentlige sektor foregår digitalt i 2015, drejer Nykredit skruetvingen 10 procentpoints mere.

Også selvom Nykredit - modsat den offentlige sektor - satser på frivillighedens vej for at nå målet med de forjættede 90 procent og på trods af, at det kun er 45 procent af kunderne, der i dag er gennemdigitaliserede.

"Når banker taler om nye standarder og nye normaler, så smiler vi lidt, fordi de nye tider har været her længe," siger Lars Mathiesen om Nykredits digitaliseringsproces, som for alvor startede da banken gik på nettet i 1997.

Dengang havde Nykredit 40 filialer (55 i dag), mens mastodonterne Danske Bank og det nuværende Nordea for 15 år siden havde omkring 700 filialer hver, og alle bankerne kæmpede om at vinde kundernes gunst med deres dengang spritnye netbanker.

"Vi spurgte os selv dengang, om vi skulle åbne 300 nye filialer eller satse på teknologien, og svaret gav næsten sig selv," siger Lars Mathiesen om selskabets benhårde teknologisatsning.

Bygger nyt dokument-arkiv
I dag har Nykredit linet flere it-projekter op, som skal sikre mere digitalt orienterede kunder.

Først og fremmest udbygger Nykredit sine digitale møder med kunderne, som selskabet har omkring 15.000 af om året. Det sker ved, at kunderne kan kontakte banken via Apples Facetime på iPhone og iPad.

Virksomheden har internt også skruet op for videomøde-aktiviteten, hvor både forretningsfolk og selskabets omkring 425 it-udviklere fordelt i København, Aalborg, Warszawa og Bangalore kan dele filer, mens de afholder deres videomøder baseret på Tandberg-teknologi.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.