Artikel top billede

Kendt it-iværksætter: Du skal ned i løn

Den kendte it-iværksætter Frank Rasmussen tror ikke på, at en sænkelse af selskabsskatten vil skabe flere it-jobs. I stedet skal du ned i løn.

Frank Rasmussen, der er kendt som en flittig og succesrig it-iværksætter, giver ikke meget for regeringens udmelding om sænkelsen af selskabsskatten.

I hvert fald ikke med henblik på at skabe flere jobs i Danmark.

På hans Facebook-profil står:

"Jeg forstår det ikke......Hvad skulle det hjælpe at sænke selskabsskatten?"

Han forklarer, at de virksomheder, der er i krise, og lukker arbejdspladser, næppe kører med overskud. 

"Så det hjælper ikke dem."

Hjælper ikke

Og de virksomheder, der kører med overskud, vil enten blive i Danmark under de fleste omstændigheder, eller søge hen hvor selskabsskatten er lavest. 

"Så det hjælper heller ikke dem".

På bundlinjen tror han ikke på resultatet.

"Jeg tror simpelthen ikke på projektet.... Problemet er, at vi ikke kan konkurrere, og det er primært grundet for høje omkostninger," lyder analysen i stedet.

Du skal ned i løn

Og så kommer en række tiltag, der i stedet kunne iværksættes.

- Sænk personskatten (Og accepter en lønnedgang). 

- Giv større fradrag på forbedringer på boliger med mere (Reducere sort arbejde= flere skatteindtægter, sætter gang i håndværkerne, der sætter gang i andre brancher).

- Reducer mange af de afgifter, der pålægges virksomheder, og hæv selskabsskatten (det ville hjælpe de mange virksomheder i krise, og overskudsgivende selskaber ville være tæt på status quo netto).

- Sænk momsen for udvalgte brancher.

Computerworld har talt med forskellige aktører i it-branchen, hvor en aktør henviser til Dansk Industri, der tror på flere jobs, mens en anden lufter nøjagtig samme bekymringer som Frank Rasmussen.

[i]Men hvad mener du er vejen frem?
[/i]
Arbejder du ligefrem for en it-virksomhed, hvor lederen har meldt ud, at en lavere selskabsskat vil betyde flere kollegaer?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.