Artikel top billede

Kendt it-iværksætter: Du skal ned i løn

Den kendte it-iværksætter Frank Rasmussen tror ikke på, at en sænkelse af selskabsskatten vil skabe flere it-jobs. I stedet skal du ned i løn.

Frank Rasmussen, der er kendt som en flittig og succesrig it-iværksætter, giver ikke meget for regeringens udmelding om sænkelsen af selskabsskatten.

I hvert fald ikke med henblik på at skabe flere jobs i Danmark.

På hans Facebook-profil står:

"Jeg forstår det ikke......Hvad skulle det hjælpe at sænke selskabsskatten?"

Han forklarer, at de virksomheder, der er i krise, og lukker arbejdspladser, næppe kører med overskud. 

"Så det hjælper ikke dem."

Hjælper ikke

Og de virksomheder, der kører med overskud, vil enten blive i Danmark under de fleste omstændigheder, eller søge hen hvor selskabsskatten er lavest. 

"Så det hjælper heller ikke dem".

På bundlinjen tror han ikke på resultatet.

"Jeg tror simpelthen ikke på projektet.... Problemet er, at vi ikke kan konkurrere, og det er primært grundet for høje omkostninger," lyder analysen i stedet.

Du skal ned i løn

Og så kommer en række tiltag, der i stedet kunne iværksættes.

- Sænk personskatten (Og accepter en lønnedgang). 

- Giv større fradrag på forbedringer på boliger med mere (Reducere sort arbejde= flere skatteindtægter, sætter gang i håndværkerne, der sætter gang i andre brancher).

- Reducer mange af de afgifter, der pålægges virksomheder, og hæv selskabsskatten (det ville hjælpe de mange virksomheder i krise, og overskudsgivende selskaber ville være tæt på status quo netto).

- Sænk momsen for udvalgte brancher.

Computerworld har talt med forskellige aktører i it-branchen, hvor en aktør henviser til Dansk Industri, der tror på flere jobs, mens en anden lufter nøjagtig samme bekymringer som Frank Rasmussen.

[i]Men hvad mener du er vejen frem?
[/i]
Arbejder du ligefrem for en it-virksomhed, hvor lederen har meldt ud, at en lavere selskabsskat vil betyde flere kollegaer?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere