Artikel top billede

Dansk it-veteran flytter til USA med vild vækstplan

At gøre sin virksomhed 10 gange så stor på 10 år er målet for en dansk it-veteran, der er taget til it-industriens eget hjemland USA for at få international vækst under vingerne.

Læs også: Sådan sætter Targit det bedste salgsteam.

"Det går godt nok. Som man siger på jysk."

Ordene i den transatlantiske telefonsamtale kommer fra Morten Sandlykke, administrerende direktør for business intelligence-virksomheden Targit, der har omsat for 114 millioner kroner og tjent 12 millioner kroner i det forgangne år.

Han stiftede selskabet for 27 år siden og har ambitioner om, at det skal gå 10 gange bedre om 10 år.

"Vores strategi er at 10-doble vores forretning på 10 år, hvilket vil sige, at vi skal have en årlig vækst på 30 procent," slår Morten Sandlykke fast over telefonlinjen fra USA.

Kan gøres bedre

For at indfri forventningerne rykkede han i midten af september sidste år teltpælene op fra hjembyen Hjørring og flyttede til Boston med sin kone Gitte Amstrup Sandlykke, der for øvrigt også er marketing-direktør i selskabet.

"Vi har besluttet at skrue op for internationaliseringen i Targit, og vi skal gå fra good to great," lyder slagordene, hvorefter Morten Sandlykke præciserer strategien:

"Vi har efter 27 år stadig en entreprenør-tankegang i virksomheden, og den opportunistiske tilgang skal vi væk fra. Vi har altid løbet efter mange muligheder, men vi skal være bedre til at planlægge og udnytte vores kernekompetencer," forklarer han.

De kernekomptencer drejer sig om business intelligence-værktøjer til blandt andet Microsoft Dynamics-miljøet, hvor selskabet ifølge Morten Sandlykke er verdens største.

Roserne kommer også ude fra, da it-analysehuset Gartner for nyligt har fremhævet Targit i positive vendinger med fokus på selskabets rolle som en global nichespiller, der har kvalitet og brugervenlighed som sine adelsmærker.

Læs også: Sådan sætter Targit det bedste salgsteam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.