Artikel top billede

(Foto: Targit)

Dansk it-veteran flytter til USA med vild vækstplan

At gøre sin virksomhed 10 gange så stor på 10 år er målet for en dansk it-veteran, der er taget til it-industriens eget hjemland USA for at få international vækst under vingerne.

Læs også: Sådan sætter Targit det bedste salgsteam.

"Det går godt nok. Som man siger på jysk."

Ordene i den transatlantiske telefonsamtale kommer fra Morten Sandlykke, administrerende direktør for business intelligence-virksomheden Targit, der har omsat for 114 millioner kroner og tjent 12 millioner kroner i det forgangne år.

Han stiftede selskabet for 27 år siden og har ambitioner om, at det skal gå 10 gange bedre om 10 år.

"Vores strategi er at 10-doble vores forretning på 10 år, hvilket vil sige, at vi skal have en årlig vækst på 30 procent," slår Morten Sandlykke fast over telefonlinjen fra USA.

Kan gøres bedre

For at indfri forventningerne rykkede han i midten af september sidste år teltpælene op fra hjembyen Hjørring og flyttede til Boston med sin kone Gitte Amstrup Sandlykke, der for øvrigt også er marketing-direktør i selskabet.

"Vi har besluttet at skrue op for internationaliseringen i Targit, og vi skal gå fra good to great," lyder slagordene, hvorefter Morten Sandlykke præciserer strategien:

"Vi har efter 27 år stadig en entreprenør-tankegang i virksomheden, og den opportunistiske tilgang skal vi væk fra. Vi har altid løbet efter mange muligheder, men vi skal være bedre til at planlægge og udnytte vores kernekompetencer," forklarer han.

De kernekomptencer drejer sig om business intelligence-værktøjer til blandt andet Microsoft Dynamics-miljøet, hvor selskabet ifølge Morten Sandlykke er verdens største.

Roserne kommer også ude fra, da it-analysehuset Gartner for nyligt har fremhævet Targit i positive vendinger med fokus på selskabets rolle som en global nichespiller, der har kvalitet og brugervenlighed som sine adelsmærker.

Læs også: Sådan sætter Targit det bedste salgsteam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere