Artikel top billede

(Foto: Targit)

Dansk it-veteran flytter til USA med vild vækstplan

At gøre sin virksomhed 10 gange så stor på 10 år er målet for en dansk it-veteran, der er taget til it-industriens eget hjemland USA for at få international vækst under vingerne.

Læs også: Sådan sætter Targit det bedste salgsteam.

"Det går godt nok. Som man siger på jysk."

Ordene i den transatlantiske telefonsamtale kommer fra Morten Sandlykke, administrerende direktør for business intelligence-virksomheden Targit, der har omsat for 114 millioner kroner og tjent 12 millioner kroner i det forgangne år.

Han stiftede selskabet for 27 år siden og har ambitioner om, at det skal gå 10 gange bedre om 10 år.

"Vores strategi er at 10-doble vores forretning på 10 år, hvilket vil sige, at vi skal have en årlig vækst på 30 procent," slår Morten Sandlykke fast over telefonlinjen fra USA.

Kan gøres bedre

For at indfri forventningerne rykkede han i midten af september sidste år teltpælene op fra hjembyen Hjørring og flyttede til Boston med sin kone Gitte Amstrup Sandlykke, der for øvrigt også er marketing-direktør i selskabet.

"Vi har besluttet at skrue op for internationaliseringen i Targit, og vi skal gå fra good to great," lyder slagordene, hvorefter Morten Sandlykke præciserer strategien:

"Vi har efter 27 år stadig en entreprenør-tankegang i virksomheden, og den opportunistiske tilgang skal vi væk fra. Vi har altid løbet efter mange muligheder, men vi skal være bedre til at planlægge og udnytte vores kernekompetencer," forklarer han.

De kernekomptencer drejer sig om business intelligence-værktøjer til blandt andet Microsoft Dynamics-miljøet, hvor selskabet ifølge Morten Sandlykke er verdens største.

Roserne kommer også ude fra, da it-analysehuset Gartner for nyligt har fremhævet Targit i positive vendinger med fokus på selskabets rolle som en global nichespiller, der har kvalitet og brugervenlighed som sine adelsmærker.

Læs også: Sådan sætter Targit det bedste salgsteam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere