Artikel top billede

Politikere skændes om Microsofts skattesag

SF-politiker udtaler sig gerne i sagen om Skats milliardkrav mod Microsoft. Mens andre politikere kalder det "tåbeligt" og "dybt problematisk".

I kølvandet på at det er kommet frem, at Skat kræver 5,8 milliarder kroner af Microsoft, har SF-politiker udtalt sig til pressen.

Jesper Petersen, der er skatteordfører hos SF, er citeret for at sige følgende til DR2.

"Noget af det, vi gerne vil med Skats kontrol af multinationale selskaber, er netop at kunne afdække den her slags sager".

Tåbeligt af SF-politiker

Men det kalder de konservatives it-ordfører Brian Mikkelsen for "tåbeligt".

"Ingen af os politikere kender sagen, og Skat har i den sidste tid tabt mange sager mod de store selskaber, så Microsoft kan jo have ret."

"Så det er en sag politikere ikke skal blande sig i," udtaler han til Computerworld.

Også Venstre it-ordfører Michael Aastrup-Jensen er fortørnet over SF-udmeldingen.

"Det er dybt problematisk," siger han til Computerworld og peger på at ingen er dømt.

"Det skal politikere simpelthen holde sig for gode til. I værste fald kan det se ud som om, at man prøver at påvirke udfaldet," fortæller han videre.

Hvad mener du?

Skal politikere have en holdning til sagen, der på den ene side drejer sig om mange skattekroner, men på den anden side åbenlyst ikke er faldet helt på plads?
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.