Artikel top billede

Politikere skændes om Microsofts skattesag

SF-politiker udtaler sig gerne i sagen om Skats milliardkrav mod Microsoft. Mens andre politikere kalder det "tåbeligt" og "dybt problematisk".

I kølvandet på at det er kommet frem, at Skat kræver 5,8 milliarder kroner af Microsoft, har SF-politiker udtalt sig til pressen.

Jesper Petersen, der er skatteordfører hos SF, er citeret for at sige følgende til DR2.

"Noget af det, vi gerne vil med Skats kontrol af multinationale selskaber, er netop at kunne afdække den her slags sager".

Tåbeligt af SF-politiker

Men det kalder de konservatives it-ordfører Brian Mikkelsen for "tåbeligt".

"Ingen af os politikere kender sagen, og Skat har i den sidste tid tabt mange sager mod de store selskaber, så Microsoft kan jo have ret."

"Så det er en sag politikere ikke skal blande sig i," udtaler han til Computerworld.

Også Venstre it-ordfører Michael Aastrup-Jensen er fortørnet over SF-udmeldingen.

"Det er dybt problematisk," siger han til Computerworld og peger på at ingen er dømt.

"Det skal politikere simpelthen holde sig for gode til. I værste fald kan det se ud som om, at man prøver at påvirke udfaldet," fortæller han videre.

Hvad mener du?

Skal politikere have en holdning til sagen, der på den ene side drejer sig om mange skattekroner, men på den anden side åbenlyst ikke er faldet helt på plads?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere