Artikel top billede

Rødglødende app-butikker: Her er de mest succesfulde

Forbrugerne er vilde med at downloade apps til smartphones og tablets. Se hvilke app-butikker, der hitter mest.

Læs også:

It-giganter bønfalder udviklere: Kom over til os

Her er årets bedste apps til Android og iPhone

Krigen om at dominere markedet for apps til smartphones og tablets er over de senere år intensiveret, og virksomhederne bag de forskellige platforme kæmper hårdt om at blive både udviklernes og forbrugernes foretrukne app-marked.

En ny opgørelse viser, at det i øjeblikket er Android, der har mest medvind.

ABI Research skriver, at Android i 2013 vil være udgangspunkt for 58 procent af de apps, der downloades til smartphones.

På tablet-fronten står Apples iOS til gengæld for 75 procent af de apps, der downloades.

Det billede er ikke helt skævt i forhold til de overordnede markedsandele på smartphone- og tablet-markedet, hvor Android dominerer på det første område, mens iOS fortsat er størst på det andet.

Hård kamp for Windows Phone og Blackberry

Ifølge ABI Research vil Apples App Store levere 33 procent af de apps, der hentes til smartphones i 2013, mens Windows Phone vil lande på en andel på lige under fire procent og Blackberry på omkring tre procent.

Android er således klart dominererende med de 58 procent. 

"Med sin enorme base og generelt forbedrede vilkår for app-udvikling forventer ABI Research, at et voksende antal smartphone-fokuserede udviklere vil vælge at satse på en Android-first strategi i løbet af i år."

Det interessante i den sammenhæng er et ofte hørt argument, at Android-platformen er præget af en høj grad af freemium-kultur, hvorimod det er lettere at tage penge for iOS-apps.

Kan småt være godt?

Da Computerworld tidligere i år skrev om Blackberrys comeback-forsøg, argumenterede Aaron Ardiri, der bærer titlen principal developer evangelist i selskabet, for, hvorfor udviklere skal overveje en lille platform som Blackberry:

"iOS er en meget succesfuld platform - og der er en masse udviklere. Med mindre du er en af dem i top 100 er synligheden din største akilleshæl."

"Android har 75 procent, men hvor mange af de enheder kører rent faktisk den seneste version? Og hvor mange af Android-brugerne er rent faktisk villige til at betale for deres apps?" spurgte han. 

ABI Research har tidligere udtalt, at netop Microsoft og Blackberry er dybt afhængige af, at de kan få udviklerne til at bakke op om projektet. 

"Den største frygt for både Microsoft og Blackberry er, at det indledende salg af deres smartphones vil skuffe og dermed dræbe interessen blandt udviklerne, hvilket effektivt vil lukke mulighederne for yderligere salgssucces," har ABI Research vurderet.

Læs også:

Åben krig om app-markedet: It-giganter driller hinanden

Her er verdens bedste smartphone, mobil og tablet-pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere