Artikel top billede

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge

Virksomhedens it-sikkerhed rager unge under 30 år en fjer. Virksomheder trues ligefrem af de unges online-vaner. Se her, hvor det især går galt.

Læs også:
Sådan får du 15 min. ekstra til hver ansat - hver dag

It-konsulenternes 14 beskidte kneb

Ungdommen nu til dags ...

Sådan lyder det fra mange ældre (og måske lidt mave sure) mænd og kvinder.

Men på sikkerhedsområdet er der måske noget om snakken.

Der er en ny måde at gøre tingene på blandt næste generation af medarbejdere.

I hvert tilfælde viser en undersøgelse fra it-selskabet Cisco, at der er problemer med de unge arbejdsvaner, der blandes med privatlivets it-glæder, hvilket slækker på sikkerheden. 

"Unges arbejdsvaner truer virksomhedernes it-sikkerhed. Sikkerhedstruslerne stiger, fordi de unge medarbejdere i dag er på sociale medier, shopper online og henter apps til deres arbejdstelefon eller tablet," kan man læse i undersøgelsen fra Cisco, der har spurgt 1.800 studerende og medarbejdere under 30 år om deres it-vaner.

Altid online, chatter med Einstein

Ser man på tallene, så er det syv ud af ti, der bryder virksomhedens it-sikkerhedspolitik. 

Unge mennesker køber ind på nettet, henter apps og bruger sociale medier som en naturlig måde at kommunikere med venner og bekendte, også selv om de er på arbejde.

"Vi ser en ny generation af unge, som har helt andre forventninger til, hvad de må på arbejdet end tidligere. Undersøgelsen viser, at der er behov for at udvikle sikkerhedsløsninger, som mere gnidningsfrit beskytter både virksomheder og medarbejdere, " siger Henrik Stær, der er teknisk chef i Cisco Danmark. 

Nyuddannede unge, som starter på deres første job har en forventning om fri adgang til sociale medier, og de vil i høj grad vælge deres egne enheder eksempelvis telefon eller tablet. 

Vi er på vej over i en hidtil uset mobil livsstil på jobbet.

Villige til at ofre sikkerhed for at få gevinst på dette område

Holdningen til et privatliv på nettet er ikke et område, der bekymrer.

Ni ud af ti unge er ifølge rundspørgen ligeglade med privatliv på nettet, mens en tredjedel ikke bekymrer sig om, hvilke informationer man kan finde om dem på nettet.

De unge er således villige til at gå på kompromis med deres privatliv for at være sociale online.

"De unge tjekker konstant sociale medier, e-mail eller skriver updates, uanset om det er i sengen, ved spisebordet eller på badeværelset. Denne adfærd er på vej ind i virksomhedernes arbejdsmiljø, og det betyder nye sikkerhedstrusler for virksomhederne. Det er derfor afgørende, at fortrolige data sikres," siger Henrik Stær.

Undersøgelsen er foretaget i 2012 og data er indsamlet fra regioner på hele kloden. Der er ingen danske unge blevet spurgt.

Læs også:
Sådan får du 15 min. ekstra til hver ansat - hver dag

It-konsulenternes 14 beskidte kneb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere