Artikel top billede

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge

Virksomhedens it-sikkerhed rager unge under 30 år en fjer. Virksomheder trues ligefrem af de unges online-vaner. Se her, hvor det især går galt.

Læs også:
Sådan får du 15 min. ekstra til hver ansat - hver dag

It-konsulenternes 14 beskidte kneb

Ungdommen nu til dags ...

Sådan lyder det fra mange ældre (og måske lidt mave sure) mænd og kvinder.

Men på sikkerhedsområdet er der måske noget om snakken.

Der er en ny måde at gøre tingene på blandt næste generation af medarbejdere.

I hvert tilfælde viser en undersøgelse fra it-selskabet Cisco, at der er problemer med de unge arbejdsvaner, der blandes med privatlivets it-glæder, hvilket slækker på sikkerheden. 

"Unges arbejdsvaner truer virksomhedernes it-sikkerhed. Sikkerhedstruslerne stiger, fordi de unge medarbejdere i dag er på sociale medier, shopper online og henter apps til deres arbejdstelefon eller tablet," kan man læse i undersøgelsen fra Cisco, der har spurgt 1.800 studerende og medarbejdere under 30 år om deres it-vaner.

Altid online, chatter med Einstein

Ser man på tallene, så er det syv ud af ti, der bryder virksomhedens it-sikkerhedspolitik. 

Unge mennesker køber ind på nettet, henter apps og bruger sociale medier som en naturlig måde at kommunikere med venner og bekendte, også selv om de er på arbejde.

"Vi ser en ny generation af unge, som har helt andre forventninger til, hvad de må på arbejdet end tidligere. Undersøgelsen viser, at der er behov for at udvikle sikkerhedsløsninger, som mere gnidningsfrit beskytter både virksomheder og medarbejdere, " siger Henrik Stær, der er teknisk chef i Cisco Danmark. 

Nyuddannede unge, som starter på deres første job har en forventning om fri adgang til sociale medier, og de vil i høj grad vælge deres egne enheder eksempelvis telefon eller tablet. 

Vi er på vej over i en hidtil uset mobil livsstil på jobbet.

Villige til at ofre sikkerhed for at få gevinst på dette område

Holdningen til et privatliv på nettet er ikke et område, der bekymrer.

Ni ud af ti unge er ifølge rundspørgen ligeglade med privatliv på nettet, mens en tredjedel ikke bekymrer sig om, hvilke informationer man kan finde om dem på nettet.

De unge er således villige til at gå på kompromis med deres privatliv for at være sociale online.

"De unge tjekker konstant sociale medier, e-mail eller skriver updates, uanset om det er i sengen, ved spisebordet eller på badeværelset. Denne adfærd er på vej ind i virksomhedernes arbejdsmiljø, og det betyder nye sikkerhedstrusler for virksomhederne. Det er derfor afgørende, at fortrolige data sikres," siger Henrik Stær.

Undersøgelsen er foretaget i 2012 og data er indsamlet fra regioner på hele kloden. Der er ingen danske unge blevet spurgt.

Læs også:
Sådan får du 15 min. ekstra til hver ansat - hver dag

It-konsulenternes 14 beskidte kneb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.