Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Dansk top-itchef vil ikke have, at de ansatte anvender private telefoner og computere på job. Istedet anvender virksomheden en strategi, som den kalder PUOD (Please Use Our Device.) Se hvorfor.

Læs også:
Afstemning: Hvordan sikrer du smartphones og tablets?

Undgå it-kaos: Få styr på de ansattes private gadgets

I mod strømmen: Analysehuse og it-branchen ser BYOD (bring your own device) som den helt store trend på de danske arbejdspladser.

Men Social- og Integrationsministeriet mener ikke, at trenden er lykken. Tværtimod.

"Vi har valgt den modsatte strategi, som vi kalder Please Use Our Device," fortæller Annie Stahel, der er chef for koncern-it i ministeriet.

"Sikkerhedsstrategien i vores organisation handler overordnet om, at vi skal have kontrol over alle enhederne. Det har vi ikke, hvis folk selv tager en tablet med ind i netværket. Derfor har vi skrevet de mobile enheder ind i it-strategien."

Verden vendes på hovedet
Social- og Integrationsministeriet har valgt selv at købe enhederne til deres medarbejdere og forsyne smarte telefoner og tableter med den nødvendige sikkerhed, eksempelvis i form af tvungne passwords og muligheden for at slette indhold fra distancen.

Desuden har man valgt at bygge en blokering ind i mail-systemet, der betyder, at man ikke kan downloade post til en enhed, som er uden for it-afdelingen styring.

"De ansatte får i stedet mulighed for at ringe privat fra arbejdsmobilen inden for en beløbsgrænse. Vi har vendt tingene på hovedet. I stedet for at tage den private enhed med på job, kan man tage job-enheden med ind i privaten. På den måde kan vi styre sikkerheden, som er uhyre vigtig på en arbejdsplads som vores," siger hun.

Det lyder som en meget dyr løsning?

"Ja og nej. Tingene skal ses i et større perspektiv. Vi oplever en klar tendens mod mobilitet blandt de ansatte, hvilket betyder, at der ikke er så stort et behov for pc'er. De samme penge kan derfor i et vist omfang anvendes et andet sted," fortæller Annie Stahel.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.