Artikel top billede

Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Dansk top-itchef vil ikke have, at de ansatte anvender private telefoner og computere på job. Istedet anvender virksomheden en strategi, som den kalder PUOD (Please Use Our Device.) Se hvorfor.

Læs også:
Afstemning: Hvordan sikrer du smartphones og tablets?

Undgå it-kaos: Få styr på de ansattes private gadgets

I mod strømmen: Analysehuse og it-branchen ser BYOD (bring your own device) som den helt store trend på de danske arbejdspladser.

Men Social- og Integrationsministeriet mener ikke, at trenden er lykken. Tværtimod.

"Vi har valgt den modsatte strategi, som vi kalder Please Use Our Device," fortæller Annie Stahel, der er chef for koncern-it i ministeriet.

"Sikkerhedsstrategien i vores organisation handler overordnet om, at vi skal have kontrol over alle enhederne. Det har vi ikke, hvis folk selv tager en tablet med ind i netværket. Derfor har vi skrevet de mobile enheder ind i it-strategien."

Verden vendes på hovedet

Social- og Integrationsministeriet har valgt selv at købe enhederne til deres medarbejdere og forsyne smarte telefoner og tableter med den nødvendige sikkerhed, eksempelvis i form af tvungne passwords og muligheden for at slette indhold fra distancen.

Desuden har man valgt at bygge en blokering ind i mail-systemet, der betyder, at man ikke kan downloade post til en enhed, som er uden for it-afdelingen styring.

"De ansatte får i stedet mulighed for at ringe privat fra arbejdsmobilen inden for en beløbsgrænse. Vi har vendt tingene på hovedet. I stedet for at tage den private enhed med på job, kan man tage job-enheden med ind i privaten. På den måde kan vi styre sikkerheden, som er uhyre vigtig på en arbejdsplads som vores," siger hun.

Det lyder som en meget dyr løsning?

"Ja og nej. Tingene skal ses i et større perspektiv. Vi oplever en klar tendens mod mobilitet blandt de ansatte, hvilket betyder, at der ikke er så stort et behov for pc'er. De samme penge kan derfor i et vist omfang anvendes et andet sted," fortæller Annie Stahel.

Print har en betydning

Ændringen af arbejdskulturen fra analog til digital betyder også, at eksempelvis printbehovet ændrer sig drastisk.

"Vi er et meget papirtungt område. Men når dokumenterne i stedet kan tages med på en tablet i digital form, så sparer vi på udgifterne til print. Igen en besparelse, der skal regnes med. Desuden er der også en sikkerhedsrisiko forbundet med printede dokumenter, som vi eliminerer."

"Når jeg kigger ud i virkeligheden, så ser jeg ikke, at folk sidder bundet foran en pc. Chefgruppen arbejder eksempelvis på farten hele tiden. Jeg tror, en ændring af arbejdskulturen kan dække dele af udgifterne ved selv at købe udstyret."

Vi går vores egen vej

På Gartners graf over de mest hypede teknologier ligger BYOD stadig helt i toppen over it-trends.

Kilde: Gartner/juli 2012.

Men det er man altså ligeglad med i Social- og Integrationsministeriet, hvor man vægter kontrollen over hardware-enhederne så højt, at man køber dem selv.

Social-og Integrationsministeriets koncern består af departementet, samt en række styrelser som eksempelvis Ankestyrelsen.

Læs også:
Afstemning: Hvordan sikrer du smartphones og tablets?

Undgå it-kaos: Få styr på de ansattes private gadgets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?