Artikel top billede

Sådan vil YouSee lade kunderne dele trådløse netværk

Yousee vil lade kunderne dele de trådløse netværk. Læs her, hvordan det kommer til at fungere i praksis.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by

Historien om de trådløse hippier og deres dødsdømte projekt

Som tidligere beskrevet kommer Varde Antenneforening henover sommeren til at være prøvekanin i Yousees nye WiFi-projekt, YouseeWiFi.

Ideen er at lade Yousee-kunderne stille deres trådløse netværk gratis til rådighed for hinanden og på den måde gøre det muligt for Yousee-kunderne at benytte sig af trådløse netværk på farten.

Går alt vel, er planen at rulle projektet ud på landsplan, så samtlige omkring 430.000 Yousee-kunder kan bruge hinandens netværk gratis.

Kommunikationschef Ib Konrad Jensen fra Yousee lægger ikke skjul på, at projektet er stærkt inspireret af det meget omdiskuterede spanske Fon-projekt, som så dagens lys tilbage i 2005.

"Ideen har kørt frem og tilbage, og man har kigget på det spanske i nogle år. Men tanken kom for alvor op sidste år, og så begyndte vi at undersøge de tekniske forudsætninger i forhold til kapacitetsbehov og modems, og nu er vi der, hvor vi er klar til at prøve det af," forklarer han. 

Yousee: Sikkerheden er i top
Yousees kommunikationschef afviser bekymringen hos dem, der eventuelt måtte være nervøse ved sikkerheden, når man stiller sit netværk til rådighed.

"Vi åbner en anden kanal, som også kører over dit modem, men med vandtætte skotter til dit separate WiFi," lyder det fra Ib Konrad Jensen.

Heller ikke bredbåndskapaciteten på den private WiFi skulle derfor blive påvirket.

Selv om nogle måske vil mene, at projektet er blevet overhalet indenom af 3G- og 4G-udrulningen, mener Ib Konrad Jensen, at det delte WiFi-netværk er en god nyhed.

Ikke kun for kunderne, men også for operatørerne.

"Hvis du ser det fra mobiloperatørernes side, er det positivt, at du får mulighed for at aflaste dit mobile bredbånd. For selv om 4G er under opbygning, er der stadig et ret stort databehov, som nok ikke helt er dækket ind med mobilt bredbånd endnu."

Stor modstand da Fon lancerede

Trods Yousees nye tiltag skal man dog ikke mange år tilbage i tiden, før holdningen til såkaldt community-WiFi så helt anderledes ud hos Yousees ejer, TDC, såvel som hos andre teleselskaber i Danmark.

Da spanske Fon i 2006 lancerede sin WiFi-løsning i Danmark med uddelingen af 50.000 gratis routere for at sætte skub i netværket, var modstanden fra de danske teleselskaber stor.

Her henviste man til, at det var i modstrid med kundens abonnementsbetingelser at dele sine forbindelser.

"Helt generelt er det vores vilkår, at de forbindelser, man køber, er individuelle eller husbestemte forbindelser, og dem må man ikke dele," lød det for eksempel i januar 2007 fra TDC's markedsdirektør dengang, Jesper Bjerre.

Læs mere om Fon-projektet her.

Læs også: 

Yousee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by

Historien om de trådløse hippier og deres dødsdømte projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.