Artikel top billede

Sådan vil YouSee lade kunderne dele trådløse netværk

Yousee vil lade kunderne dele de trådløse netværk. Læs her, hvordan det kommer til at fungere i praksis.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by

Historien om de trådløse hippier og deres dødsdømte projekt

Som tidligere beskrevet kommer Varde Antenneforening henover sommeren til at være prøvekanin i Yousees nye WiFi-projekt, YouseeWiFi.

Ideen er at lade Yousee-kunderne stille deres trådløse netværk gratis til rådighed for hinanden og på den måde gøre det muligt for Yousee-kunderne at benytte sig af trådløse netværk på farten.

Går alt vel, er planen at rulle projektet ud på landsplan, så samtlige omkring 430.000 Yousee-kunder kan bruge hinandens netværk gratis.

Kommunikationschef Ib Konrad Jensen fra Yousee lægger ikke skjul på, at projektet er stærkt inspireret af det meget omdiskuterede spanske Fon-projekt, som så dagens lys tilbage i 2005.

"Ideen har kørt frem og tilbage, og man har kigget på det spanske i nogle år. Men tanken kom for alvor op sidste år, og så begyndte vi at undersøge de tekniske forudsætninger i forhold til kapacitetsbehov og modems, og nu er vi der, hvor vi er klar til at prøve det af," forklarer han. 

Yousee: Sikkerheden er i top
Yousees kommunikationschef afviser bekymringen hos dem, der eventuelt måtte være nervøse ved sikkerheden, når man stiller sit netværk til rådighed.

"Vi åbner en anden kanal, som også kører over dit modem, men med vandtætte skotter til dit separate WiFi," lyder det fra Ib Konrad Jensen.

Heller ikke bredbåndskapaciteten på den private WiFi skulle derfor blive påvirket.

Selv om nogle måske vil mene, at projektet er blevet overhalet indenom af 3G- og 4G-udrulningen, mener Ib Konrad Jensen, at det delte WiFi-netværk er en god nyhed.

Ikke kun for kunderne, men også for operatørerne.

"Hvis du ser det fra mobiloperatørernes side, er det positivt, at du får mulighed for at aflaste dit mobile bredbånd. For selv om 4G er under opbygning, er der stadig et ret stort databehov, som nok ikke helt er dækket ind med mobilt bredbånd endnu."

Stor modstand da Fon lancerede

Trods Yousees nye tiltag skal man dog ikke mange år tilbage i tiden, før holdningen til såkaldt community-WiFi så helt anderledes ud hos Yousees ejer, TDC, såvel som hos andre teleselskaber i Danmark.

Da spanske Fon i 2006 lancerede sin WiFi-løsning i Danmark med uddelingen af 50.000 gratis routere for at sætte skub i netværket, var modstanden fra de danske teleselskaber stor.

Her henviste man til, at det var i modstrid med kundens abonnementsbetingelser at dele sine forbindelser.

"Helt generelt er det vores vilkår, at de forbindelser, man køber, er individuelle eller husbestemte forbindelser, og dem må man ikke dele," lød det for eksempel i januar 2007 fra TDC's markedsdirektør dengang, Jesper Bjerre.

Læs mere om Fon-projektet her.

Læs også: 

Yousee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by

Historien om de trådløse hippier og deres dødsdømte projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere