Artikel top billede

YouSee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by

Stort fiberselskab er i gang med at rulle fiber ud i hel jysk by. Nu vælger YouSee selvsamme bys borgere til at teste et nyt, revolutionerende bredbåndsvåben.

Læs også: Dansk provinsby slår dørene op for super-internet

Borgerne i Varde kan glæde sig over den intense kamp om tv-bredbåndskunderne, der verserer i det danske kongerige i disse år.

For mens det fremadstormende fiberselskab SE (tidligere Syd Energi red.) for to år siden meldte ud, at det var gået i gang med at rulle 1 gigabit fiberforbindelser ud til samtlige borgere i Varde i et projekt, der går under det lidet ambitiøse projektnavn "Silicon Varde", slutter frierierne til borgerne ikke her.

Nu viser det sig nemlig, at TDC's tv-bredbåndsguldæg Yousee, har valgt selvsamme by til at prøvekøre et helt nyt bredbåndskoncept.

Prøvekaniner

Nærmere bestemt er det 4.000 medlemmer i Varde Antenneforening, der bliver prøvekaniner i et projekt, der går ud på, at det bliver muligt for Yousee-kunderne gratis at benytte sig af hinandens Wi-Fi.

Går alt vel, at Yousees plan at udrulle det til samtlige omkring 430.000 danske Yousee-kunder.

Yousee: Varde er et godt sted at starte
At man netop har valgt Varde som forsøgsby kunne derfor ligne et helt symbolsk valg i den krig, der verserer om tv-bredbåndskunderne mellem TDC-ejede Yousee på den ene side og fiberselskaberne på den anden, hvor især Syd Energi har vist sig som særdeles aggressiv, senest med købet af Stofa. Læs mere om det her.

Computerworld har derfor spurgt Yousee, om det er helt tilfældigt, at pilotprojektet tager afsæt i netop Varde. Her afviser man, at det er en krigserklæring, men svarer:

"Det er ikke mere tilfældigt, end at det ligger nede i et område, hvor der er et meget aktivt elselskab. Det gør da ikke spor, at det ligger i Syd Energis forsyningsområde," lyder svaret fra Yousees kommunikationschef Ib Konrad Jensen.

Han ser dog også andre fordele ved at starte ud med netop antenneforeningen i Varde:

SE forsmået bejler til antenneforeningen

"Vi har ledt efter en antenneforening til at lave forsøget med, og Varde er et godt sted at begynde, da det er en stor antenneforening med en høj tilslutningsprocent i byen og med mange bredbåndskunder. Så det er et godt sted at starte for at se, hvordan det vil fungere."

Ideen om at dele wifi er dog ikke helt ny.

Projektet er inspireret af det spanske Fon-projekt, som dog mødte en del modstand fra de danske teleselskaber for nogle år tilbage. Læs mere om det her.

SE er en forsmået bejler til antenneforeningen

At samarbejdet mellem Yousee og Vardes antenneforening nu rykker til et nyt stadie, er formentlig en torn i øjet på SE med Niels Duedahl i spidsen.

For SE har nemlig ikke lagt skjul på sin interesse for antenneforeningen, der dog har afvist frierierne.

"Helt konkret kunne jeg godt tænke mig, at SE købte antenneforeningen, så vi kunne få samlet kræfterne," udtalte SE-direktør Niels Duedahl for to år siden til Ugeavisen Varde

"Både SE og Varde Antenneforening er ejet af kunderne. Oven i købet de samme kunder. Derfor er det ikke særlig hensigtsmæssigt, at vi bruger tid og penge på at konkurrere," udtalte Niels Duedahl til ugeavisen.

Læs også: Dansk provinsby slår dørene op for super-internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.