Artikel top billede

YouSee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by

Stort fiberselskab er i gang med at rulle fiber ud i hel jysk by. Nu vælger YouSee selvsamme bys borgere til at teste et nyt, revolutionerende bredbåndsvåben.

Læs også: Dansk provinsby slår dørene op for super-internet

Borgerne i Varde kan glæde sig over den intense kamp om tv-bredbåndskunderne, der verserer i det danske kongerige i disse år.

For mens det fremadstormende fiberselskab SE (tidligere Syd Energi red.) for to år siden meldte ud, at det var gået i gang med at rulle 1 gigabit fiberforbindelser ud til samtlige borgere i Varde i et projekt, der går under det lidet ambitiøse projektnavn "Silicon Varde", slutter frierierne til borgerne ikke her.

Nu viser det sig nemlig, at TDC's tv-bredbåndsguldæg Yousee, har valgt selvsamme by til at prøvekøre et helt nyt bredbåndskoncept.

Prøvekaniner

Nærmere bestemt er det 4.000 medlemmer i Varde Antenneforening, der bliver prøvekaniner i et projekt, der går ud på, at det bliver muligt for Yousee-kunderne gratis at benytte sig af hinandens Wi-Fi.

Går alt vel, at Yousees plan at udrulle det til samtlige omkring 430.000 danske Yousee-kunder.

Yousee: Varde er et godt sted at starte
At man netop har valgt Varde som forsøgsby kunne derfor ligne et helt symbolsk valg i den krig, der verserer om tv-bredbåndskunderne mellem TDC-ejede Yousee på den ene side og fiberselskaberne på den anden, hvor især Syd Energi har vist sig som særdeles aggressiv, senest med købet af Stofa. Læs mere om det her.

Computerworld har derfor spurgt Yousee, om det er helt tilfældigt, at pilotprojektet tager afsæt i netop Varde. Her afviser man, at det er en krigserklæring, men svarer:

"Det er ikke mere tilfældigt, end at det ligger nede i et område, hvor der er et meget aktivt elselskab. Det gør da ikke spor, at det ligger i Syd Energis forsyningsområde," lyder svaret fra Yousees kommunikationschef Ib Konrad Jensen.

Han ser dog også andre fordele ved at starte ud med netop antenneforeningen i Varde:

SE forsmået bejler til antenneforeningen

"Vi har ledt efter en antenneforening til at lave forsøget med, og Varde er et godt sted at begynde, da det er en stor antenneforening med en høj tilslutningsprocent i byen og med mange bredbåndskunder. Så det er et godt sted at starte for at se, hvordan det vil fungere."

Ideen om at dele wifi er dog ikke helt ny.

Projektet er inspireret af det spanske Fon-projekt, som dog mødte en del modstand fra de danske teleselskaber for nogle år tilbage. Læs mere om det her.

SE er en forsmået bejler til antenneforeningen

At samarbejdet mellem Yousee og Vardes antenneforening nu rykker til et nyt stadie, er formentlig en torn i øjet på SE med Niels Duedahl i spidsen.

For SE har nemlig ikke lagt skjul på sin interesse for antenneforeningen, der dog har afvist frierierne.

"Helt konkret kunne jeg godt tænke mig, at SE købte antenneforeningen, så vi kunne få samlet kræfterne," udtalte SE-direktør Niels Duedahl for to år siden til Ugeavisen Varde

"Både SE og Varde Antenneforening er ejet af kunderne. Oven i købet de samme kunder. Derfor er det ikke særlig hensigtsmæssigt, at vi bruger tid og penge på at konkurrere," udtalte Niels Duedahl til ugeavisen.

Læs også: Dansk provinsby slår dørene op for super-internet
IT-JOB

Købstædernes Forsikring

Erfaren IT-projektleder

Banking Circle

Senior Frontend Developer

Continia Software A/S

Software Engineer - Business Central

STELLA CARE ApS

Tech Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere