Artikel top billede

Foto: iStock.

Så mange kalorier forbrænder du med ét museklik

Vidste du, at du kan tabe dig ved at klikke på en computermus? Læs her, hvor mange gange du skal trykke på din mus, hvis du skal forbrænde en halv liter cola.

Hører du til dem, der skal ud og promenere på stranden til sommer, så kan du her få et fingertip til, hvordan du får skruet dig ned i badebukserne eller bikinien uden anstrengelser.

For japanske PHP Science World Shinsho har udgivet artiklen "Konverter alting til kalorier", hvor forfatterne har forsøgt at beskrive, hvor mange kalorier ét enkelt museklik forbrænder.

Svaret er: 1,42 kalorie per klik - svarende til 0,00142 kCal (kilokalorier), som vi i daglig tale kalder "kalorier".

Det skriver RocketNews24.com

150.000 klik på en cola

Kalorieforbruget ved museklikket er baseret på, at muskelmassen i en pegefinger ved et klik har et rumfang på 10,8 kubikcentimeter og en vægt på 11,7 gram.

Regnestykket for kalorieforbruget ved at klikke på din computermus er udregnet ved hjælp af molekylet Adenosintrifosfat (ATP), der ifølge Gyldendals encyklopædi leverer energien til stort set alle energikrævende processer i levende organismer.

Gennemsnitligt forbrænder menneskekroppen 16,7 mikromol ATP, når den bevæger et gram muskelmasse i et sekund.

"Den samlede mængde forbrændt ATP ved at flytte 11,7 gram muskler i pegefingeren er omkring 195 mikromol (11,7 gram X 16,7μ mol/gram). Der er 7,3 kalorier i et mol ATP-energi, så antallet af forbrændte kalorier ved at klikke på en mus er omkring 1,42," lyder den sindrige forklaring fra PHP Science World Shinsho.

Regnestykket stiller forfatterne op på denne måde: (7.3/1000) X 195) = 1,4235 kalorier.

Så når en gennemsnitlig japansk mand gennemsnitligt skal forbrænde omkring 2.000 kCal (kilokalorier) dagligt, mens en kvinde kan nøjes med 1.700, skal der altså et sted mellem 1,2 og 1,4 millioner museklik til at udføre den daglige motion.

Eller sagt på en anden måde: Du skal klikke på din mus omkring 150.000 gange for at forbrænde din halve liter cola, der indeholder 210 kCal.

Næppe træningsvideoer på vej

Forfatterne til museklik-beregningen tilføjer dog, at beregningerne er udført ud fra antagelsen, at musklen er helt sammentrukket.

Et "almindeligt" museklik vil derfor give et noget lavere kalorieforbrug frem for fingerklikket, der er udført med olympisk disciplin.

Om museklik ligefrem bliver den nye nationalmotion, er da også endnu for tidligt at spå om.

Men som RocketNews24.com skriver, så kommer der næppe museklik-træningsvideoer lige med samme.

Så måske skulle du bare flytte fingeren fra musen og bevæge benene noget mere i stedet for, hvis du skal være sommer-fit til strandkanten.

Læs også: Her er fire lækre mus til din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.