Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Telenor i stor dansk fyringsrunde: Skærer drastisk ned

Telenor fyrer 138 ansatte og fjerner yderligere 150 stillinger ved naturlig afgang. Se her, hvad de mange fyresedler skyldes.

Læs også:

Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor

Telenor-boss opfordrer til våbenhvile i priskrigen

Telenor i Danmark barberer kraftigt ned på antallet af medarbejdere i selskabet som led i en ny strategi, der skal sikre en enklere og mere profitabel forretningsmodel.

Selskabet fyrer således snarest 138 ansatte, ligesom 38 stillinger skal outsources.

Hertil kommer, at 150 stillinger ikke vil blive genbesat, når de i årets løb bliver ledige.

Telenors direktør, Marek Slacik, siger i en meddelelse, at det er nødvendigt at reducere antallet af ansatte for at skære ned på selskabets omkostninger og "gøre plads til nye kompetencer."

Det sker med henvisning til, at Telenor sideløbende med fyringerne vil ansætte 50 nye medarbejdere med "de rette kompetencer."

"De skal bidrage til at bære os gennem den transformation, vi har indledt," lyder det fra Marek Slacik.

Ny strategi

Baggrunden for fyringerne skal findes i en ny strategi, som frem mod 2016 skal sikre, at Telenor har en "enkel og robust virksomhed," som det hedder.

"Vi vil målrettet søge forenkling både for vores kunder og for os selv, da enkle processer er en forudsætning for at drive en profitabel forretning," siger Marek Slacik.

Han bedyrer samtidig, at det er slut med at have ensidig fokus på at skaffe nye kunder.

I stedet vil selskabet fokusere langt mere på at sikre loyalitet og stor tilfredshed blandt de nuværende kunder - blandt andet ved hjælp af nye produkter.

Han peger på, at der formentlig bliver tale om de største forandringer, som Telenor nogensinde har gennemført i Danmark.

Med i organisationsændringer hører, at Telenor ansætter en række nye direktører.

Hertil kommer, at selskabet deles op i to divisioner, nemlig en kundedivision og en såkaldt brand- & marketingdivision.

"Ligesom andre teleoperatører er vi udfordret af en høj grad af kompleksitet, og vi vil foretage store investeringer i at forandre virksomheden. Vi skal træffe nogle svære beslutninger i de kommende år, men det er nødvendigt for at kunne se kunderne i øjnene og fortælle dem uden at blinke, at vi leverer den bedste service og de bedste produkter på markedet," siger Marek Slacik i en pressemeddelelse.

Telenor-direktør Marek Slacik fortalte fornylig Computerworld om sine planer med Telenor. Det kan du læse her: Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere