Artikel top billede

Telenor i stor dansk fyringsrunde: Skærer drastisk ned

Telenor fyrer 138 ansatte og fjerner yderligere 150 stillinger ved naturlig afgang. Se her, hvad de mange fyresedler skyldes.

Læs også:

Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor

Telenor-boss opfordrer til våbenhvile i priskrigen

Telenor i Danmark barberer kraftigt ned på antallet af medarbejdere i selskabet som led i en ny strategi, der skal sikre en enklere og mere profitabel forretningsmodel.

Selskabet fyrer således snarest 138 ansatte, ligesom 38 stillinger skal outsources.

Hertil kommer, at 150 stillinger ikke vil blive genbesat, når de i årets løb bliver ledige.

Telenors direktør, Marek Slacik, siger i en meddelelse, at det er nødvendigt at reducere antallet af ansatte for at skære ned på selskabets omkostninger og "gøre plads til nye kompetencer."

Det sker med henvisning til, at Telenor sideløbende med fyringerne vil ansætte 50 nye medarbejdere med "de rette kompetencer."

"De skal bidrage til at bære os gennem den transformation, vi har indledt," lyder det fra Marek Slacik.

Ny strategi

Baggrunden for fyringerne skal findes i en ny strategi, som frem mod 2016 skal sikre, at Telenor har en "enkel og robust virksomhed," som det hedder.

"Vi vil målrettet søge forenkling både for vores kunder og for os selv, da enkle processer er en forudsætning for at drive en profitabel forretning," siger Marek Slacik.

Han bedyrer samtidig, at det er slut med at have ensidig fokus på at skaffe nye kunder.

I stedet vil selskabet fokusere langt mere på at sikre loyalitet og stor tilfredshed blandt de nuværende kunder - blandt andet ved hjælp af nye produkter.

Han peger på, at der formentlig bliver tale om de største forandringer, som Telenor nogensinde har gennemført i Danmark.

Med i organisationsændringer hører, at Telenor ansætter en række nye direktører.

Hertil kommer, at selskabet deles op i to divisioner, nemlig en kundedivision og en såkaldt brand- & marketingdivision.

"Ligesom andre teleoperatører er vi udfordret af en høj grad af kompleksitet, og vi vil foretage store investeringer i at forandre virksomheden. Vi skal træffe nogle svære beslutninger i de kommende år, men det er nødvendigt for at kunne se kunderne i øjnene og fortælle dem uden at blinke, at vi leverer den bedste service og de bedste produkter på markedet," siger Marek Slacik i en pressemeddelelse.

Telenor-direktør Marek Slacik fortalte fornylig Computerworld om sine planer med Telenor. Det kan du læse her: Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.