Artikel top billede

Verdens mest udbredte CMS fylder 10 år

Det mest udbredte CMS på globalt plan fylder 10 år og vokser stadig - trods mange nye konkurrenter.

Læs også:

Her er de mest udbredte CMS'er i Danmark

Han skabte Wordpress og en verden af bloggere

Wordpress, verdens mest udbredte system til publicering og styring af indhold på nettet, runder dette forår de første 10 år på markedet.

Ifølge Wordpress' egen statistik er der nu flere end 62 millioner Wordpress-sider på verdensplan.

Opgørelsen viser, at der hver måned oprettes 39 millioner nye web-indlæg ved hjælp af Wordpress, ligesom der er 41 millioner kommentarer fra læserne.

Wordpress bygger på et ældre bloggingsystem ved navn b2\cafelog, men selve Wordpress har 10 år på bagen i maj måned. 

Det startede oprindeligt ud som et rent blog-system, men i dag anvendes det også som et mere traditionelt CMS.

Klarer sig i kampen mod Twitter og Facebook

Stifteren af projektet, Matt Mullenweg, kan med den massive udbredelse være ganske tilfreds med resultatet af det lille software-projekt, der blev indledt i 2003 på en computer i køkkenet i barndomshjemmet.

Selvom internetbrugerne i dag i høj grad anvender en masse andre sociale medier end lige blogs, mener han fortsat, at Wordpress går en lys fremtid i møde.

"Flere mennesker blogger end nogen sinde før. Sociale medier gør folk fortrolige med at publicere online, så Facebook og Twitter har åbnet et helt nyt marked af folk, der har det fint online, men ønsker et sted, hvor de har lidt mere kontrol," fortæller han i et aktuelt interview til Wall Street Journal (se video nederst).

Derfor blev Wordpress så populært
Computerworld interviewede Matt Mullenweg
for et par år siden. Dengang gav han selv dette bud på, hvorfor netop Wordpress har haft så stor succes som platform:

"Kerne-funktionerne i Wordpress ville være ret lette at kopiere over i et andet system - og mange har allerede gjort det. Men der er tusindvis og atter tusindvis af plugins og temaer tilgængelige til Wordpress, og de er stort set umulige at kopiere for et andet system, fordi de er udviklet af tusindvis af forskellige mennesker."

Debatten om, hvorvidt Wordpress er at betragte som et egentlig CMS var meget oppe for nogle år tilbage, men i dag er de fleste enige om, at den er god nok: Wordpress er det mest udbredte CMS på verdensplan.

Senest har CMS-rådgiver Janus Boye i et blogindlæg dog skrevet, at mange større virksomheder i dag fortsat betragter Wordpress som et blog-system.

"De få, der tænker på Wordpress som et CMS, opfatter det som regel som mest egnet til mindre sider, inklusiv personlige blogs."

Selvom Wordpress bestemt har svagheder, mener Janus Boye, at der en række grunde til, at det skal med i overvejelserne.

Wordpress har et meget stærkt, globalt community, det er brugervenligt, og det anvendes i stort set alle industrier, lyder det blandt andet.

Læs også:

Her er de mest udbredte CMS'er i Danmark

Han skabte Wordpress og en verden af bloggere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere