Stjal kreditkort-data: Står til hård fængselsstraf

En fiks forretningsmodel kan koste mand flere år i fængsel, efter han har lænset massevis af personers kreditkort.

Læs også:
Tre mænd anklaget for USA's største datatyveri


Hvad der måske engang lignede en fiks forretningsmodel, ser nu ud til at koste den 42-årige Luis Jacas fra New York de næste mange år i tremmely.

Ifølge anklagemyndigheder stod han stod i spidsen for en gruppe af tjenere på amerikanske steakhouses, der tyede til alternative midler for at sikre sig lidt ekstra drikkepenge.

Udstyret med håndholdte enheder, der var i stand til at suge kundernes kreditkortoplysninger til sig, viderebragte tjenerne kreditkort-oplysningerne til den angivelige bagmand, Luis Jacas, der herfra plyndrede steakhouse-kundernes konti.

Det skriver Bloomberg.

Ramte 50 i starten
Svindelen begyndte i april 2010 og har berørt mindst 50 American Express-kortindehavere.

Udover Jacas, der erkendte sig skyldig i februar, er 29 andre personer anklagede i sagen. En stor del har ifølge Bloomberg allerede erkendt sig skyldige.

Straffen er ikke endelig udmålt, men ifølge sagens dommer står Luis Jacas til en straf på mellem 4,5 og 13,5 år.

"Identitetstyveri er et vedvarende og voksende problem," udtaler anklager Cyrus Vance fra Manhattans kontor for cyberkriminalitet og identitetstyveri.  

Sagen er den femte af sin slags, der er faldet dom i på Manhattan, siden efteråret 2011. De andre sager vedrører blandt andet svindel i velgørenhedsinstitutioner og parkeringshuse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.