Artikel top billede

Stjal kreditkort-data: Står til hård fængselsstraf

En fiks forretningsmodel kan koste mand flere år i fængsel, efter han har lænset massevis af personers kreditkort.

Læs også:
Tre mænd anklaget for USA's største datatyveri

Hvad der måske engang lignede en fiks forretningsmodel, ser nu ud til at koste den 42-årige Luis Jacas fra New York de næste mange år i tremmely.

Ifølge anklagemyndigheder stod han stod i spidsen for en gruppe af tjenere på amerikanske steakhouses, der tyede til alternative midler for at sikre sig lidt ekstra drikkepenge.

Udstyret med håndholdte enheder, der var i stand til at suge kundernes kreditkortoplysninger til sig, viderebragte tjenerne kreditkort-oplysningerne til den angivelige bagmand, Luis Jacas, der herfra plyndrede steakhouse-kundernes konti.

Det skriver Bloomberg.

Ramte 50 i starten

Svindelen begyndte i april 2010 og har berørt mindst 50 American Express-kortindehavere.

Udover Jacas, der erkendte sig skyldig i februar, er 29 andre personer anklagede i sagen. En stor del har ifølge Bloomberg allerede erkendt sig skyldige.

Straffen er ikke endelig udmålt, men ifølge sagens dommer står Luis Jacas til en straf på mellem 4,5 og 13,5 år.

"Identitetstyveri er et vedvarende og voksende problem," udtaler anklager Cyrus Vance fra Manhattans kontor for cyberkriminalitet og identitetstyveri.  

Sagen er den femte af sin slags, der er faldet dom i på Manhattan, siden efteråret 2011. De andre sager vedrører blandt andet svindel i velgørenhedsinstitutioner og parkeringshuse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere