Artikel top billede

Stjal kreditkort-data: Står til hård fængselsstraf

En fiks forretningsmodel kan koste mand flere år i fængsel, efter han har lænset massevis af personers kreditkort.

Læs også:
Tre mænd anklaget for USA's største datatyveri

Hvad der måske engang lignede en fiks forretningsmodel, ser nu ud til at koste den 42-årige Luis Jacas fra New York de næste mange år i tremmely.

Ifølge anklagemyndigheder stod han stod i spidsen for en gruppe af tjenere på amerikanske steakhouses, der tyede til alternative midler for at sikre sig lidt ekstra drikkepenge.

Udstyret med håndholdte enheder, der var i stand til at suge kundernes kreditkortoplysninger til sig, viderebragte tjenerne kreditkort-oplysningerne til den angivelige bagmand, Luis Jacas, der herfra plyndrede steakhouse-kundernes konti.

Det skriver Bloomberg.

Ramte 50 i starten

Svindelen begyndte i april 2010 og har berørt mindst 50 American Express-kortindehavere.

Udover Jacas, der erkendte sig skyldig i februar, er 29 andre personer anklagede i sagen. En stor del har ifølge Bloomberg allerede erkendt sig skyldige.

Straffen er ikke endelig udmålt, men ifølge sagens dommer står Luis Jacas til en straf på mellem 4,5 og 13,5 år.

"Identitetstyveri er et vedvarende og voksende problem," udtaler anklager Cyrus Vance fra Manhattans kontor for cyberkriminalitet og identitetstyveri.  

Sagen er den femte af sin slags, der er faldet dom i på Manhattan, siden efteråret 2011. De andre sager vedrører blandt andet svindel i velgørenhedsinstitutioner og parkeringshuse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere