Artikel top billede

Her rammer Telenors fyringer: En gruppe rammes hårdt

Telenors fyringsrunde rammer især en særlig gruppe i virksomheden.

Læs også:
Telenor i stor dansk fyringsrunde: Skærer drastisk ned

Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor

Telenor tager den store kødhakker frem og skærer en bred luns ud af antallet af medarbejdere.

"Det drejer sig ikke om specifikke afdelinger, men derimod om nedskæringer i hele virksomheden," fortæller Telenors direktør, Marek Slacik, til Computerworld.

Det drejer sig om i alt 63 stillinger i Jylland og 61 stillinger på Sjælland, outsourcing af 38 medarbejdere samt stillinger, der ikke genbesættes, når 150 medarbejderne fratræder jobs ved udgangen af i år.

Men ikke alt handler om nedskæringer.

Telenor vil ansætte 50 eksperter, der skal være med til at designe virksomhedens Business System Design, herunder et nyt kunde-interface.

Det bringer i skrivende stund virksomheden ned på godt 2.070 medarbejdere og ved udgangen af året ender det samlede tal på omkring 1.970.

Telenor understreger overfor Computerworld, at de samlede tal for nuværende er cirka tal.

Her er der skåret

Telenors direktør fortæller, at der ikke umiddelbart er afdelinger, der har været specifikt i kiggerten ved denne fyringsrunde.

Men han fremhæver dog alligevel en særlig gruppe.

"Vi har lukket en række butikker, særligt vores Telenor butikker, der har eksisteret i Føtex. Det betyder dog samtidig ikke, at vi ikke fortsætter samarbejdet med Dansk Supermarked," fortæller Marek Slacik og fortsætter:

"Der er også foretaget ændringer i vores organisation, hvor vi fyrer ledere i en proces, hvor vi gør vores ledelsesstruktur mere flad."

Fyringerne indgår i Telenors strategi, der ifølge direktøren er fokuseret omkring større effektivitet, der særligt skal ske gennem et større samarbejde med virksomhedens partnere.

"Der er samtidig sket en konsolidering af 21 Telenor-butikker," siger han.

Kundeservice fredes

Én enkel afdeling i Telenor er dog blevet forskånet for prikkerunde i denne omgang.

"Vi har ikke rørt vores kundeservice, fordi vi sidste år søsatte en række ændringer netop i denne afdeling," siger Marek Slacik og fortsætter:

"Det er ikke noget, vi vil ødelægge nu." fortæller Marek Slacik.

Her bliver outsourcede ansatte flyttet hen

Telenor outsourcer 38 it-medarbejdere, der skal overflyttes til virksomhedens partner, Capana Operations.

"Vi flytter basalt set bare medarbejderne over i Capana," siger han.

Direktøren vil nu fokusere på Telenors kernekompetencer, og ønsker at flytte opgaver til leverandører, der hvor det er muligt.

Mere effektivt

"Vores partnere kan ofte arbejde mere effektivt, fordi de er specialiserede," vurderer Marek Slacik og fortsætter:

"Outsourcingen sker som et led i en strategi, der overordnet handler om, at vi vil outsource mange af de områder i forretningen, der ikke er kerneområder for os som teleselskab."

Telenor: Vi har brug for eksperter
Men ikke alt handler om fyringer.

Telenor vil nemlig ansætte 50 eksperter, der skal være med til at udvikle virksomhedens såkaldte Business Systems Design.

"Eksperterne skal være med til at løfte vores kundeportal, hvor vi føler, at vi ved at løfte denne del af forretningen kan komme foran konkurrenterne," mener Marek Slacik.

Udover en ny kundeportal, skal eksperterne også bruges til at udvikle de nye services, der kan lokke flere kunder i butikken.

"Når man ser på, hvad forbrugerne efterspørger, så kommer de fleste ydelser fra andre virksomheder, end teleselskaberne selv. Og her vil vi gerne undersøge, hvordan vi kan udvikle og levere flere services til kunderne."

Læs også:
Telenor i stor dansk fyringsrunde: Skærer drastisk ned

Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.