Artikel top billede

Gik nye veje: Sådan fik vi en kæmpe-optur i web-butikken

Ved at åbne fysiske butikker fik salget i online-shoppen et kæmpe boost. Her er historien om netbutikken, der bevæger sig i den modsatte retning af alle de andre, og har succes med det.

Læs også:
Disse syv fejl skræmmer kunderne væk fra din webshop

Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Imod strømmen:
Fra digital til analog og tilbage igen.

Sådan lyder opskriften på succes for forretningen Morfars, der sælger fjernstyrede biler, helikoptere og tilbehør, hvis den skal gøres op i en enkelt sætning.

Det har nemlig vist sig, at i de områder hvor Morfars har åbnet fysiske butikker, er slaget i online-butikken eksploderet.

"Når vi måler på vores kunders net-indkøb, så er de overrepræsenterede i de områder, hvor vi også har en fysisk butik. Selv indenfor en radius af ganske få kilometer fra butikken køber folk online," fortæller Kim Eriksen, hvis visitkort blot siger Chefen, som en forklaring på, at han er ejer og grundlægger af familiebutikken Morfars. 

Kontant afregning

Virksomheden startede egentlig som 100 procent online-forretning, men har nu også bevæget sig over i den analoge verden, stik modsat trenden.

"Det er egentlig sket ved tilfældigheder og faktisk lidt mod min vilje. Jeg har tidligere haft flere legetøjsbutikker, som måtte lukke og de økonomiske efterveer skræmte mig lidt for igen at åbne butikker," fortæller han.

Men ved at skabe en franchise-model blev der, ud over hovedkontoret i Herlev, åbnet tre nye butikker rundt i Danmark.

Og det giver pote på nettet.

"Faktisk var forventningen, at vores online-salg ville falde, fordi kunderne selvfølgelig ville gå ned i butikken. Men der skete lige det modsatte, online-salget det steg. Da vi opdagede tendensen, tænkte vi, at det er sgu da mærkelig, og derfor begyndte vi at undersøge sagen,"

Resultatet af den undersøgelse handler om tryghed. 

"Vi snakkede med kunderne, og det viste sig, at folk vil have fordelen ved online-handel, det store sortiment, muligheden for at handle i arbejdstiden og sammenligne priser," begrunder Kim Eriksen.

"Men samtidig følte kunderne sig trygge ved at vide, at der er en fysisk butik, hvor man kan henvende sig, hvis der er noget galt."

Det handler om at vende tingene på hovedet, fortæller Kim Eriksen. Foto: Morfars.

Vi besøger vores Facebook-venner

Morfars har også valgt en ny vinkel på markedsføringen, der består i at konvertere de digitale Facebook-venner til analoge venner.

"Det er en helt naturlig udvikling, at springe fra digital til analog. Vi kalder det for social-offline, og det har vi store forventninger til."

"Vi har købt en bus, og den har vi nu tænkt os at køre rundt med i Danmark for at møde vore Facebook-venner. Facebook er et fantastisk redskab for os, og vi har små 10.000 "Synes godt om-tilkendegivelser", men nu vil vi altså besøge dem og have det sjovt sammen," fortæller Kim Eriksen, og man kan se på ham, at han glæder sig.

Fortsætter på næste side.

Her er fidusen

I første omgang handler det ikke om salg, men om markedsføring.

"Vi vil skabe et miljø, viser os frem og have det sjovt med vores Facebook-venner. Derfor hiver vi en masse udstyr med, laver konkurrencer og sætter gang i den for en dag. Vi snakker et sprog som folk kan forstå og viser varen frem. Gamle forretningsdyder."

For mange, men ikke alle 
Løsningen som Morfars har haft succes med, er ikke for alle, men der er mange, der frit kan høste af erfaringerne. 

"Vi er en lille virksomhed, og derfor kan vi hurtigt og nemt vende tingene på hovedet eller gøre det anderledes. Det er superfedt, sjovt og giver kontant afregning - både positiv og negativ - men det er nok betydelig sværere, hvis man er et stort foretagende," siger Kim Eriksen og fortsætter:

"Samtidig skal man nok have en niche-vare, før det giver pote. Hvis man sælger toiletpapir, så skal det enten være blødt eller billigt. Her behøver kunderne ikke samme tryghed eller mulighed for at se tingene live."

Omvendt ser han gode muligheder for, at andre kan kopiere hans model.

"Vi udbyder en nørd-vare, som er speciel, men det er der jo masser af andre, der også har." 

Han peger desuden på, at finanskrisen har betydet, at en fysisk butik har sin berettigelse. 

"Før krisen sad pengene betydelig mere løst, og mange købte bare varen online. I dag tænker folk sig om en ekstra gang, og skal lige ned og se den i butikken før pengene skydes af. Det tror jeg er en generel tendens, og derfor skal man åbne flere muligheder for salg i en krisetid," siger han.

I Social- og integrationsministeriet har man også valgt en utraditionel it-løsning, der går i mod strømmen. Her er BOYD nemlig forbudt. Den historie kan du læse her.

Læs også:
Disse syv fejl skræmmer kunderne væk fra din webshop

Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.