Efter kæmpe it-nedbrud: Optagelse.dk kører igen

En enkel løsning fik vigtig dansk uddannelses-side op at stå igen - men det er ikke helt overstået endnu.

I sidste uge gik optagelse.dk i sort - tilmed på en af de dage, der var særlig kritisk for adskillige uddannelsesansøgere, der kun havde et par timer tilbage til at få sendt ansøgningen afsted inden fristen løb ud.   

Optagelse.dk blev torsdag klokken 21:00 ramt af et nedbrud. 

Det ekstra pres fra de mange danskere, der var inde for at ansøge om optagelse på en ny uddannelse, var øjensynligt for meget for det vigtige uddannelsessytem. 

UNI-C, der står for driften af optagelse.dk, satte derfor en stopper for ansøgninger fredag for at få styr på problemet.

Og som følge af nedbruddet og de mange forgæves museklik fra ansøgerne, måtte Uddannelsesministeriet udsætte fristen for ansøgninger til i dag, mandag klokken 12.

På grund af problemerne blev der holdt ekstraordinært weekendåbent for e-vejledning og tekniske support. 

Kø-system har løst kapacitets-problemet
Og systemet er nu oppe at køre uden nogle problemer, lyder det. 

"Vi indførte fredag morgen et kø-system, der ind til videre har løst kapacitetsproblemet. Det har i perioder været aktivt, men ellers er det ikke noget, ansøgerne har lagt mærke til," siger produktchef Henrik Mikkelsen fra UNI-C.

At nedbruddet skyldes et kapacitetsproblem, er endvidere det eneste, der lige nu gives som forklaring.

"Vi ved ikke meget mere lige nu. For os har det handlet om at holde systemet kørende, og når fristen er ovre i dag klokken 12, så vil vi gå i gang med at analyse af årsagere og forebyggelse," siger Henrik Mikkelsen.

I øjeblikket er der ifølge produktchefen ingen tegn på belastning af systemet, og der skulle heller ikke være noget kø.

Kan du garantere, at optagelse.dk ikke går ned igen i dag?

"Vi ser ingen tegn på, at det vil ske."

Men kan du garantere det?

"Vi ser ingen tegn på, at det vil ske," siger Henrik Mikkelsen.

Læs også: 

Kæmpe it-nedbrud lammer stort site på årets vigtigste dag

It-kaos i stor dansk kommune: Samtlige ansatte uden mail

Mainframe bag stort nedbrud hos dansk netbetalings-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.