Artikel top billede

Sådan kan du købe dig til succes på YouTube

Musikere kan købe sig til succes på tjenester som Youtube og Facebook. Læs her, hvordan en ung musiker har følt sig fristet til at erhverve sig fine, men falske, hit-rater.

Et relativt nyt lyssky marked er på vej frem på sociale tjenester som Facebook, Twitter og Youtube.

Markedet går i al sin enkelhed ud på, at relativt ukendte musikere og andre kunstnere kan købe Facebook-likes, Youtube-visninger og Twitter-følgere for en slik, så de fremstår mere etablerede og elskede, end de i virkeligheden er.

Eksempelvis kan man købe 10.000 Youtube-visninger for omkring 250 kroner, mens kunstnerne også kan købe kommentarer til at hjælpe på popularitets- autenticiteten for yderligere en lille pose penge.

Andre steder ligger prisen på 500 kroner for både visninger og tilhørende kommentarer, der har til hensigt at vise omverdenens interesse for en kunstner, selvom interessen både er købt og betalt af kunstneren selv.

Det skriver BBC.

Ung kunstner køber hits

Musikeren og teenagefænomenet Justin Bieber er en blandt flere musikere, som er blevet opdaget, efter han fik millionvis af hits på Youtube.

En anden er sydkoreanske Psy, som sidste år storhittede med Gangnam Style, der har opnået mere end en milliard visninger på Googles populære videotjeneste.

Den unge musiker Jordan Allen fra Storbritannien har i kølvandet på disse succeser været fristet til at købe visninger, efter han blandt andet har set et tilbud med at købe én million Youtube-visninger for omkring 17.000 kroner.

"På en måde er det umoralsk at købe visninger, men det er nu om dage meget svært at få sit gennembrud i musikindustrien, så jeg kan godt forstå, hvorfor folk gør det," forklarer han til BBC.

Fire dage efter, at Jordan Allen selv har været ude og købe et ukendt antal hits, kan han konstatere, at han har fået 5.000 nye, ubetalte hits på Youtube, hvilket han betragter som en mindre viral succes.

Snyderne kan snart blive hængt ud

Jordan Allen har efter at have forsøgt sig med hits-køb dog taget afstand fra forretningsmetoden.

"Det er jo at snyde på en måde, men der vil være folk derude, som konstant køber hits," siger den unge musiker til BBC.

Truer med offentliggørelse

Ingen fra klik-industrien ønsker at sætte navne på de kunstnere, som har købt tusindvis og endda millionvis af Youtube-hits, Facebook-likes og Twitter-følgere.

Det amerikanske data-monitoreringsselskab Next Big Sound, der overvåger musikernes popularitet på nettet, fortæller, at det har en liste over suspekte musikere, som har købt sig til popularitet, der skal skabe interesse hos blandt andre radiobosser og musikselskaber.

Selskabet truer med at offentliggøre denne liste senere på året.

Administrerende direktør og medstifter af Next Big Sound, Alex White, fortæller til BBC, at han på stående fod ikke ønsker at offentliggøre navne, der har købt sig til fine statistikker.

Han indskyder samtidigt, at det i visse tilfælde er ret tydeligt, når en artist har købt sig til en tilsyneladende succes.

Imod vores politik

Facebook forklarer til BBC, at selskabet fraråder at købe "likes" fra folk, der ikke er interesseret i produktet.

"Hvis du kører en Facebook-side, og nogen tilbyder at booste din fanskare for penge, så tak nej. Ikke mindst er det imod vores regler, men der er også en god chance for, at disse "Likes" vil blive slettet af vores system," lyder udtalelsen fra verdens største sociale netværk.

Heller ikke Twitter og videotjenesten Youtube er begejstrede for de kunstigt oppumpede fanskarer, der alt andet lige underminerer troværdigheden for andre personers opbakning fra ægte fans.

Både Twitter og Youtube truer med at slette folks konti, hvis de finder uregelmæssigheder som købte følgere eller falske hits på deres tjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.