Artikel top billede

CRM-markedet i vild vækst: Disse løsninger hitter

Virksomhederne har i stigende grad fokus på nye CRM-løsninger, og det er særligt en bestemt type løsninger, der hitter.

Læs også:

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-systemerne rykker ud på nettet - også hos dig?

Skoproducenten ECCO har valgt at satse på CRM fra Salesforce.com frem for fra SAP, som ellers leverer virksomhedens ERP og dermed var det oplagte valg.

Og ECCO ikke er den eneste virksomhed, der kigger mod skyerne, når CRM-miljøet skal moderniseres.

Ifølge Forbes har Gartner forudsagt, at mens Salesforce.coms globale markedsandel var på 16,7 procent i 2011, kun overgået af SAP, så vil Salesforce blive den største leverandør her i 2013. 

Gartner har også vurderet, at 50 procent af alle CRM-applikationer vil være SaaS i 2016.

Tidligere på måneden var Gartner ude med en vurdering af, at CRM sammen med cloud vil drive virksomhedernes software-investeringer i 2013 og 2014.

Gartner skriver blandt andet, at CRM har overhalet ERP som virksomhedernes højest prioriterede investeringsomtåde inden for applikations-software.

Det skal du overveje ved SaaS CRM

SaaS CRM-tendensen kommer en række leverandører til gavn.

Forrester, der også har SaaS CRM-løsningerne som de hurtigst voksende, peger på, at denne gruppe inkluderer blandt andre Microsoft Dynamics CRM Online, Oracles cloud CRM produkter, Salesforce.com og Sugar CRM.

"Men køberne i større organisationer med komplekse krav forbliver bekymrede for total cost of ownership, data integration, sikkerhed og løsnings-governance," skriver Forrester-analytiker William Band i et blogindlæg.

It-direktør i ECCO, Pernille Geneser, fortalte tidligere på ugen til Computerworld, hvorfor hun endte med vælge Salesforce.com, når SAP CRM ellers umiddelbart var mest oplagt sammen med virksomhedens SAP ERP.

"Vi var ikke i tvivl om, at vi kunne få SAP CRM til at køre, men der var simpelthen større behov med de ambitioner, ECCO har om at bygge en samlet platform, som sælgerne og kunderne kan tilgå - en intuitiv, fleksibel og fremtidssikret løsning, der er mobility-enabled," sagde Pernille Geneser i artiklen.

"Vi lavede en finansiel beregning på det. Salesforce er selvfølgelig ikke så investeringstung, fordi du slipper for at købe en masse hardware, men du har så en lidt større løbende omkostning." 

Pernille Geneser vurderer, at man efter tre til fire år vil nå break-even i forhold til at investere i ens eget, lokalt hostede SAP CRM-setup. 

IDC's opgørelse over de fem største CRM-leverandører i 2011:


Læs også:

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-systemerne rykker ud på nettet - også hos dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere