Artikel top billede

CRM-markedet i vild vækst: Disse løsninger hitter

Virksomhederne har i stigende grad fokus på nye CRM-løsninger, og det er særligt en bestemt type løsninger, der hitter.

Læs også:

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-systemerne rykker ud på nettet - også hos dig?

Skoproducenten ECCO har valgt at satse på CRM fra Salesforce.com frem for fra SAP, som ellers leverer virksomhedens ERP og dermed var det oplagte valg.

Og ECCO ikke er den eneste virksomhed, der kigger mod skyerne, når CRM-miljøet skal moderniseres.

Ifølge Forbes har Gartner forudsagt, at mens Salesforce.coms globale markedsandel var på 16,7 procent i 2011, kun overgået af SAP, så vil Salesforce blive den største leverandør her i 2013. 

Gartner har også vurderet, at 50 procent af alle CRM-applikationer vil være SaaS i 2016.

Tidligere på måneden var Gartner ude med en vurdering af, at CRM sammen med cloud vil drive virksomhedernes software-investeringer i 2013 og 2014.

Gartner skriver blandt andet, at CRM har overhalet ERP som virksomhedernes højest prioriterede investeringsomtåde inden for applikations-software.

Det skal du overveje ved SaaS CRM

SaaS CRM-tendensen kommer en række leverandører til gavn.

Forrester, der også har SaaS CRM-løsningerne som de hurtigst voksende, peger på, at denne gruppe inkluderer blandt andre Microsoft Dynamics CRM Online, Oracles cloud CRM produkter, Salesforce.com og Sugar CRM.

"Men køberne i større organisationer med komplekse krav forbliver bekymrede for total cost of ownership, data integration, sikkerhed og løsnings-governance," skriver Forrester-analytiker William Band i et blogindlæg.

It-direktør i ECCO, Pernille Geneser, fortalte tidligere på ugen til Computerworld, hvorfor hun endte med vælge Salesforce.com, når SAP CRM ellers umiddelbart var mest oplagt sammen med virksomhedens SAP ERP.

"Vi var ikke i tvivl om, at vi kunne få SAP CRM til at køre, men der var simpelthen større behov med de ambitioner, ECCO har om at bygge en samlet platform, som sælgerne og kunderne kan tilgå - en intuitiv, fleksibel og fremtidssikret løsning, der er mobility-enabled," sagde Pernille Geneser i artiklen.

"Vi lavede en finansiel beregning på det. Salesforce er selvfølgelig ikke så investeringstung, fordi du slipper for at købe en masse hardware, men du har så en lidt større løbende omkostning." 

Pernille Geneser vurderer, at man efter tre til fire år vil nå break-even i forhold til at investere i ens eget, lokalt hostede SAP CRM-setup. 

IDC's opgørelse over de fem største CRM-leverandører i 2011:


Læs også:

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-systemerne rykker ud på nettet - også hos dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.