Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

CRM-markedet i vild vækst: Disse løsninger hitter

Virksomhederne har i stigende grad fokus på nye CRM-løsninger, og det er særligt en bestemt type løsninger, der hitter.

Læs også:

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-systemerne rykker ud på nettet - også hos dig?

Skoproducenten ECCO har valgt at satse på CRM fra Salesforce.com frem for fra SAP, som ellers leverer virksomhedens ERP og dermed var det oplagte valg.

Og ECCO ikke er den eneste virksomhed, der kigger mod skyerne, når CRM-miljøet skal moderniseres.

Ifølge Forbes har Gartner forudsagt, at mens Salesforce.coms globale markedsandel var på 16,7 procent i 2011, kun overgået af SAP, så vil Salesforce blive den største leverandør her i 2013. 

Gartner har også vurderet, at 50 procent af alle CRM-applikationer vil være SaaS i 2016.

Tidligere på måneden var Gartner ude med en vurdering af, at CRM sammen med cloud vil drive virksomhedernes software-investeringer i 2013 og 2014.

Gartner skriver blandt andet, at CRM har overhalet ERP som virksomhedernes højest prioriterede investeringsomtåde inden for applikations-software.

Det skal du overveje ved SaaS CRM

SaaS CRM-tendensen kommer en række leverandører til gavn.

Forrester, der også har SaaS CRM-løsningerne som de hurtigst voksende, peger på, at denne gruppe inkluderer blandt andre Microsoft Dynamics CRM Online, Oracles cloud CRM produkter, Salesforce.com og Sugar CRM.

"Men køberne i større organisationer med komplekse krav forbliver bekymrede for total cost of ownership, data integration, sikkerhed og løsnings-governance," skriver Forrester-analytiker William Band i et blogindlæg.

It-direktør i ECCO, Pernille Geneser, fortalte tidligere på ugen til Computerworld, hvorfor hun endte med vælge Salesforce.com, når SAP CRM ellers umiddelbart var mest oplagt sammen med virksomhedens SAP ERP.

"Vi var ikke i tvivl om, at vi kunne få SAP CRM til at køre, men der var simpelthen større behov med de ambitioner, ECCO har om at bygge en samlet platform, som sælgerne og kunderne kan tilgå - en intuitiv, fleksibel og fremtidssikret løsning, der er mobility-enabled," sagde Pernille Geneser i artiklen.

"Vi lavede en finansiel beregning på det. Salesforce er selvfølgelig ikke så investeringstung, fordi du slipper for at købe en masse hardware, men du har så en lidt større løbende omkostning." 

Pernille Geneser vurderer, at man efter tre til fire år vil nå break-even i forhold til at investere i ens eget, lokalt hostede SAP CRM-setup. 

IDC's opgørelse over de fem største CRM-leverandører i 2011:


Læs også:

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-systemerne rykker ud på nettet - også hos dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital