Justitsminister Morten Bødskov (S) har fået et paragraf 20-spørgsmål smidt i nakken efter partifælles udtalelser om effekten af overvågning af danskerne på nettet.

Logningssag: Har justitsminister vildledt Folketinget?

It-ordførers opsigtsvækkende udtalelser skaber problemer for minister. Har han vildledt Folketinget?

Opsigtsvækkende udtalelser fra Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen på en telekonference i sidste uge sætter nu spørgsmålstegn ved, om justitsminister Morten Bødskov kan have vildledt Folketinget.

På konferencen udtalte Trine Bramsen nemlig, at den udskældte sessionlogning har været brugbar i flere sager, der omhandler børneporno, mord og våbenhandel.

Det udsagn har hun siden fastholdt overfor Computerworld.

Kritisk spørgsmål
"Det er virkelig interessant, hvad Trine Bramsen udtaler. For enten digter hun for at argumentere for sessionlogning, eller også har Justitsministeriet forholdt Folketinget oplysninger om anvendelsen af sessionlogning," siger Pernille Skipper, retsordfører fra regeringens støtteparti Enhedslisten til Computerworld.

Hun har derfor sendt Justitsminister Morten Bødskov (S) et paragraf 20-spørgsmål i kølvandet på modstridende oplysninger om effekten af sessionslogning.

Paragraf 20-spørgsmålet drejer sig om, hvorvidt ministeren har tilbageholdt oplysninger for Folketinget i en rapport fra december, hvor der står, at sessionlogning - også kendt som overvågning af danskernes internetforbrug - kun har ført til opklaring af én sag.

Skal svare sandfærdigt
På jævnt dansk betyder det, at enten lyver Trine Bramsen om brugen af sessionlogning for at beskytte en lovgivning omkring overvågning af danskernes internetadfærd, eller også lyver justitsminister Morten Bødskov og hans embedsmænd i den rapport, som Retsudvalget blev præsenteret for i december 2012.

"Retsudvalget har eksplicit beder om en kvantitativ opgørelse over sessionlogning-oplysninger. Hvis den rapport ikke er fuldstændig, så har justitsministeren tilbageholdt oplysninger, og det er en meget alvorlig sag, da en minister skal svare sandfærdigt og fuldstændigt overfor Folketinget," lyder det fra Pernille Skipper.

Inden justitsministeren har svaret på paragraf 20-spørgsmålet, ønsker Pernille Skipper ikke at spekulere i konsekvenser for ministeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Morten Bødskov.

Du kan til gengæld se hele ordlyden i Pernille Skippers paragraf 20-spørgsmål her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.