Artikel top billede

Justitsminister Morten Bødskov (S) har fået et paragraf 20-spørgsmål smidt i nakken efter partifælles udtalelser om effekten af overvågning af danskerne på nettet.

Logningssag: Har justitsminister vildledt Folketinget?

It-ordførers opsigtsvækkende udtalelser skaber problemer for minister. Har han vildledt Folketinget?

Opsigtsvækkende udtalelser fra Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen på en telekonference i sidste uge sætter nu spørgsmålstegn ved, om justitsminister Morten Bødskov kan have vildledt Folketinget.

På konferencen udtalte Trine Bramsen nemlig, at den udskældte sessionlogning har været brugbar i flere sager, der omhandler børneporno, mord og våbenhandel.

Det udsagn har hun siden fastholdt overfor Computerworld.

Kritisk spørgsmål

"Det er virkelig interessant, hvad Trine Bramsen udtaler. For enten digter hun for at argumentere for sessionlogning, eller også har Justitsministeriet forholdt Folketinget oplysninger om anvendelsen af sessionlogning," siger Pernille Skipper, retsordfører fra regeringens støtteparti Enhedslisten til Computerworld.

Hun har derfor sendt Justitsminister Morten Bødskov (S) et paragraf 20-spørgsmål i kølvandet på modstridende oplysninger om effekten af sessionslogning.

Paragraf 20-spørgsmålet drejer sig om, hvorvidt ministeren har tilbageholdt oplysninger for Folketinget i en rapport fra december, hvor der står, at sessionlogning - også kendt som overvågning af danskernes internetforbrug - kun har ført til opklaring af én sag.

Skal svare sandfærdigt

På jævnt dansk betyder det, at enten lyver Trine Bramsen om brugen af sessionlogning for at beskytte en lovgivning omkring overvågning af danskernes internetadfærd, eller også lyver justitsminister Morten Bødskov og hans embedsmænd i den rapport, som Retsudvalget blev præsenteret for i december 2012.

"Retsudvalget har eksplicit beder om en kvantitativ opgørelse over sessionlogning-oplysninger. Hvis den rapport ikke er fuldstændig, så har justitsministeren tilbageholdt oplysninger, og det er en meget alvorlig sag, da en minister skal svare sandfærdigt og fuldstændigt overfor Folketinget," lyder det fra Pernille Skipper.

Inden justitsministeren har svaret på paragraf 20-spørgsmålet, ønsker Pernille Skipper ikke at spekulere i konsekvenser for ministeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Morten Bødskov.

Du kan til gengæld se hele ordlyden i Pernille Skippers paragraf 20-spørgsmål her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere