Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Justitsminister Morten Bødskov (S) har fået et paragraf 20-spørgsmål smidt i nakken efter partifælles udtalelser om effekten af overvågning af danskerne på nettet.

Logningssag: Har justitsminister vildledt Folketinget?

It-ordførers opsigtsvækkende udtalelser skaber problemer for minister. Har han vildledt Folketinget?

Opsigtsvækkende udtalelser fra Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen på en telekonference i sidste uge sætter nu spørgsmålstegn ved, om justitsminister Morten Bødskov kan have vildledt Folketinget.

På konferencen udtalte Trine Bramsen nemlig, at den udskældte sessionlogning har været brugbar i flere sager, der omhandler børneporno, mord og våbenhandel.

Det udsagn har hun siden fastholdt overfor Computerworld.

Kritisk spørgsmål

"Det er virkelig interessant, hvad Trine Bramsen udtaler. For enten digter hun for at argumentere for sessionlogning, eller også har Justitsministeriet forholdt Folketinget oplysninger om anvendelsen af sessionlogning," siger Pernille Skipper, retsordfører fra regeringens støtteparti Enhedslisten til Computerworld.

Hun har derfor sendt Justitsminister Morten Bødskov (S) et paragraf 20-spørgsmål i kølvandet på modstridende oplysninger om effekten af sessionslogning.

Paragraf 20-spørgsmålet drejer sig om, hvorvidt ministeren har tilbageholdt oplysninger for Folketinget i en rapport fra december, hvor der står, at sessionlogning - også kendt som overvågning af danskernes internetforbrug - kun har ført til opklaring af én sag.

Skal svare sandfærdigt

På jævnt dansk betyder det, at enten lyver Trine Bramsen om brugen af sessionlogning for at beskytte en lovgivning omkring overvågning af danskernes internetadfærd, eller også lyver justitsminister Morten Bødskov og hans embedsmænd i den rapport, som Retsudvalget blev præsenteret for i december 2012.

"Retsudvalget har eksplicit beder om en kvantitativ opgørelse over sessionlogning-oplysninger. Hvis den rapport ikke er fuldstændig, så har justitsministeren tilbageholdt oplysninger, og det er en meget alvorlig sag, da en minister skal svare sandfærdigt og fuldstændigt overfor Folketinget," lyder det fra Pernille Skipper.

Inden justitsministeren har svaret på paragraf 20-spørgsmålet, ønsker Pernille Skipper ikke at spekulere i konsekvenser for ministeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Morten Bødskov.

Du kan til gengæld se hele ordlyden i Pernille Skippers paragraf 20-spørgsmål her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital