Artikel top billede

Kina vil bygge stort OS op omkring Ubuntu

Kina går sammen med Canonical for at udvikle et særligt kinesiske styresystem, der kommer til at bygge på Ubuntu.

Kina har valgt open source-styresystemet Ubuntu som den reference-arkitektur, der skal danne grundlag for et standardiseret kinesisk styresystem, som over tid kan blive centralt i pc'er, servere, tablet-computere og smartphones.

Målet er en helt ny version af Ubuntu, som vil blive særligt udviklet til det kinesiske marked.

Selskabet bag Ubuntu, Canonical, vil i udviklingsarbejdet arbejde tæt sammen med de kinesiske myndigheder.

Canonical har sammen med de kinesiske organisationer China Software and Integrated Chip Promotions Centre og National University of Defense Technology åbnet et udviklingskontor i Kinas hovedstad, Beijing.

Sidstnævnte står også bag Kinas supercomputere og har blandt andet udviklet verdens ottende-hurtigste computer, Tianhe-1A, som du kan læse mere om her.

Microsoft dominerer

Partnerskabet med Ubuntu er led i Kinas bestræbelser på at udvikle et lokalt styresystem, der er særligt tilrettet kinesiske behov.

I dag er Microsofts Windows det klart dominerende styresystem i Kina med en markedsandel på mere end 95 procent.

Linux-baserede styresystemer har en markedsandel i Kina på under én procent.

Ifølge Canonical vil den kinesiske Ubuntu-version få navnet Ubuntu Kylin, som er et miks af Ubuntu og Kylin, som er et styresystem udviklet det kinesiske National University of Defense Technology.

Den vil blive lanceret i næste måned, hvor også Ubunti 13.04 vil blive lanceret globalt.

Fremtidige versioner af Ubuntu Kylin vil blive integreret med forskellige populære online-tjenester i Kina, som drives af søgegiganten Baidu samt e-handels-kæmpen Alibaba.

Også fly-informationer samt betalingsløsninger fra kinesiske banker vil blive integreret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.