Artikel top billede

120 personer ulovligt overvåget af efterretningstjenesten

En nordisk efterretningstjeneste kom til ulovligt at overvåge 120 personer.

Det norske politis efterretningstjeneste PST - Politiets Sikkerhets Tjeneste - måtte i 2012 slette oplysninger om cirka 120 personer, som egentlig ikke længere skulle have været overvåget.

Det skriver digi.no.

Flere af personerne havde været registret i flere årtier, men tjenesten havde simpelthen ikke opdaterede begrundelser for at fortsætte overvågningen.

Digi.no oplyser, at informationen om ulovlighederne er kommet frem via stikprøver sidste år og fremgår af en årsrapport fra Stortingets kontrolorgan for de hemmelige tjenster.

"Opplysningen om de rundt 120 personmappene har vi funnet gjennom egne stikkprøver. Det kan være at de er registrert på feil grunnlag, eller at de ikke er slettet i tråd med femårsregelen. Da vi påpekte dette, ble de slettet," udtaler en udvalgsleder til digi.no.

Skjulte kameraer

Samtidig er der kommet fokus på at efterretningstjenesten i flere tilfælde har opstillet skjult overvågningskamera på privat område - blandt andet en indgangsdør. Selvom det er blevet godkendt af retten, så tvivler kontroludvalget på, at det er lovligt.

Læs mere om sagen, der sammen med en sag hos Forsvaret, har været med til at sætte fokus på overvågning her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere