Artikel top billede

120 personer ulovligt overvåget af efterretningstjenesten

En nordisk efterretningstjeneste kom til ulovligt at overvåge 120 personer.

Det norske politis efterretningstjeneste PST - Politiets Sikkerhets Tjeneste - måtte i 2012 slette oplysninger om cirka 120 personer, som egentlig ikke længere skulle have været overvåget.

Det skriver digi.no.

Flere af personerne havde været registret i flere årtier, men tjenesten havde simpelthen ikke opdaterede begrundelser for at fortsætte overvågningen.

Digi.no oplyser, at informationen om ulovlighederne er kommet frem via stikprøver sidste år og fremgår af en årsrapport fra Stortingets kontrolorgan for de hemmelige tjenster.

"Opplysningen om de rundt 120 personmappene har vi funnet gjennom egne stikkprøver. Det kan være at de er registrert på feil grunnlag, eller at de ikke er slettet i tråd med femårsregelen. Da vi påpekte dette, ble de slettet," udtaler en udvalgsleder til digi.no.

Skjulte kameraer

Samtidig er der kommet fokus på at efterretningstjenesten i flere tilfælde har opstillet skjult overvågningskamera på privat område - blandt andet en indgangsdør. Selvom det er blevet godkendt af retten, så tvivler kontroludvalget på, at det er lovligt.

Læs mere om sagen, der sammen med en sag hos Forsvaret, har været med til at sætte fokus på overvågning her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere