Artikel top billede

Finansminister ind i sag om store licens-bøder til myndigheder

Manglende betalinger for licenser er "reelt tyveri i en eller anden grad", mener Venstre, der kræver redegørelse af finansministeren.

Læs også: Offentlige kunder har rod i licenser for millioner

70 millioner kroner.

Cirka det beløb har danske myndigheder betalt i ekstra softwarelicens-regninger, fordi man ikke havde styr på antallet af licenser.

Det har Computerworld afsløret via aktindsigter igennem de seneste måneder.

Både Venstre og Konservative skælder myndighederne ud, fordi de simpelthen må sørge for at få styr på området.

Reelt tyveri

Og nu går Venstre skridtet videre og kræver en redegørelse af Finansminister Bjarne Corydon (S).

"Jeg vil derfor stille et paragraf 20 spørgsmål til ministeren om hvad ministeren vil gøre, for at sikre vi ikke får samme situation igen, for det er simpelthen for pinligt for det offentlige og er reelt tyveri i en eller anden grad," udtaler it-ordfører Michael Aastrup-Jensen fra Venstre til Computerworld.

Du kan læse mere om de mange store licensregninger her og en fortrolig rapport afslører også, hvordan kontrollen egentlig foregår.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere