Artikel top billede

It-chefernes VDI-iver klinger af: Har kig på noget andet

Desktop virtualisering er ikke længere så interessant for it-beslutningstagerne, viser undersøgelse. Et beslægtet it-koncept kan tage over.

Læs også:

Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Interessen for VDI-løsninger er for nedadgående.

Det skriver Forresters infratstruktur-rådgiver, David Johnson i et blogindlæg.

Han henviser til, at Forresters årlige undersøgelse blandt amerikanske og europæiske it-beslutningstagere viser et fald i VDI-interessen fra fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2012.

På spørgsmålet, om firmaet planlægger at tage VDI/hostet desktop virtualisering i brug, er der sket et fald fra 33 procent til 24 procent hos dem, der har en interesse, men ingen konkrete planer.

Samtidig er der nu 37 procent af it-beslutningstagerne, der svarer, at de ingen interesse har - i 2011 var det kun 29 procent, der havde det svar.

Der er dog i 2012, som det også var tilfældet i 2011, otte procent, der planlægger at implementere VDI inden for de kommende 12 måneder.

Det nye VDI er på vej

David Johnson peger dog samtidig på, at flere af driverne for VDI er for opadgående - det drejer sig ikke mindst om mobilitet og bring your own device-tankegangen.

Det er også værd at bemærke, at de virksomheder, der er VDI-interesserede, ikke længere argumenterer med omkostnings-reduceringer, men derimod med ønsket om at kunne sikre fleksibilitet for medarbejderne.

"VDI giver mening, når det betyder, at it-afdelingen ikke skal bekymre sig om medarbejder-ejede enheder. Det giver mening, når det er en af flere måder, som it-afdelingen kan give fjern-adgang til systemer på fra enheder, der ikke stoles på, eller som ejes af medarbejdere," skriver David Johnson.

"Det giver mening, når medarbejdere kan gøre ting, som de ikke kunne gøre på nogen anden måde."

David Johnson mener derfor også, at et VDI-beslægtet koncept går en lys fremtid i møde.

Er dette fremtidens løsninger?

Forrester-rådgiveren vurderer, at det, man kan betegne som Desktops-as-a-Service (DaaS), vil vinde frem i de kommende år.

Den vurdering baseres blandt andet på, at den største barriere for klient-virtualisering i dag er, at virksomheden mangler de interne ressourcer og kompetencer, ligesom nogle peger på, at teknologierne ikke er modnet tilstrækkeligt.

"Men som vi ser det med andre cloud og SaaS-teknologier, så forsvinder disse bekymringer, når en leverandør allerede har ekspertisen og infrastrukturen, og servicen er let at anvende og til en fornuftig pris," skriver David Johnson i sit blogindlæg.

Sidste efterår interviewede Computerworld it-forhandlere som Atea og Axcess, der fortalte, at de kunne mærke den store efterspørgsel på virtuelle desktops (VDI).

"Vi oplever i rigtig stor stil, at hype-kurven for VDI er knækket," lød det blandt andet fra Atea.

Samtidig afviste VMwares teknologidirektør, Stephen Herrod, dog, at VDI-væksten skulle være slut.

"Jeg kan bare konstatere, at hos VMware vokser VDI-indtægterne støt," udtalte han.

Læs også:

Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.