Artikel top billede

Dansk telekæmpe til ansatte: Flyt til Aalborg eller bliv fyret

Ansatte får valget mellem at flytte til Aalborg eller blive sagt op.

Læs også: Telenor i stor dansk fyringsrunde - skærer drastisk ned

For nylig meldte Telenor omfattende omstruktureringer ud i organisationen, der betyder afskedigelser af 138 folk foruden et farvel til 150 ved naturlig afgang.

Men for de 25 medarbejdere, der har siddet i teleselskabets netværksafdeling i København, er der også nye tider på vej.

Afdelingen lukkes, og hele netværksafdelingen samles i Aalborg.

Det betyder, at afdelingens 25 ansatte har fået valget mellem at flytte til Aalborg eller blive sagt op.

"Der er flere grunde til, at vi har valgt at samle alt på en lokation, men vi gør det primært for at sikre en bedre kvalitet, at blive mere effektive og sikre en bedre viden-overdragelse mellem de ansatte, så problemer kan løses meget hurtigere," forklarer Telenors netværksdirektør Richard Stigaard. 

Mange flytter med

Indtil videre har ikke færre end 12 Telenor-ansatte besluttet at rive teltpælene op og søge lykken i Nordjylland.

Det antal kommer bag på netværksdirektøren, erkender han. 

"Vi havde troet, at det var realistisk at få tre til fire ansatte med, så vi er superglade," siger Richard Stigaard. 

Han mener, at de spændende opgaver, der er forbundet med netværkssammenlægningen med Telia de næste to år, måske kan have været den afgørende faktor for en del af de omstillingsparate medarbejdere.

Lavere lønninger i Aalborg

At det var Aalborg-afdelingen, der bliver teleselskabets netværksbase, er der ifølge netværksdirektøren flere oplagte grunde til. Med cirka 150 ansatte var afdelingen i forvejen klart den største. 

"Folkene i Aalborg er selvfølgelig glade over, at de vandt, mens dem i København er knap så glade, men jeg tror, begge parter kunne forstå, at det ikke var hensigtsmæssigt at have afdelingerne spredt ud."

"Det blev Aalborg, fordi der sad flest folk her i forvejen, og fordi der ligger et godt universitet, der forsker meget i mobile netværk. Og så er lønningerne også lavere heroppe," lyder det fra Richard Stigaard, som fortæller, at de flyttede medarbejdere er blevet stillet en flyttebonus i udsigt.

Derudover får de i den første periode transportudgifterne dækket.

Han tilføjer, at ud af de 13 opsagte stillinger bliver en del forlænget indtil sommer for at sikre overdragelsen.  

Alle de 13 stillinger vil blive genbesat i Aalborg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.