Artikel top billede

Antenne-tvang i Danmark to år endnu

Regeringen spænder ben: Frit valg af tv-udbyder har alligevel lange udsigter for mange danskere.

Læs også:

Efter retssags-trussel - snart kan du selv vælge tv-udbyder

Antenneboss: Fiberbranchen puster problemet med antenne-tvang op

For nylig kunne Computerworld fortælle, at der var udsigt til, at tilslutningspligten til antenneforeninger blev afskaffet allerede til januar næste år.

Det skyldtes et ændringsforslag, der skulle fremrykke ophævelsesdatoen fra 1. april 2015 til januar næste år.

Det kommer efter fem års snak om at afskaffe tilslutningspligten, der tvinger borgere visse steder til at støtte den lokale antenneforening. 

Afskaffelsen er blevet yderligere presserende, da EU truer med en traktatbrudssag. Læs mere om det her.

Spænder ben

Men regeringen spænder nu ben for den fremrykkede dato, og det vækker vrede hos Venstre, der fremsatte ændringsforslaget.

"Tilslutningspligten begrænser danske familiers mulighed for frit at kunne vælge de tv-kanaler, de ønsker at se og betale for. Regeringens nej i Folketingssalen står i skærende kontrast til deres tidligere meldinger om, at de støtter frit valg på tv-området."

"Det er til skade for både konkurrencen og forbrugernes valgfrihed, og det er mærkværdigt, at regeringen ikke vil være med til at ophæve pligten hurtigt," udtaler Ellen Trane Nørby, medieordfører for Venstre i en pressemeddelelse.

Beregninger fra fiberselskabernes interesseorganisation Dansk Energi viser, at tilslutningspligten berører cirka 300.000 danske husstande, mens antenneforeningen FDA mener, at omfanget er langt mindre, omkring 16.000, da de fleste antenneforeninger ifølge FDA frivilligt har ophævet pligten.

Den udmelding giver Ellen Trane Nørby dog ikke meget for.

"Hvis FDA mener, at det vedrører så få, så er der jo ikke noget argument for ikke at støtte et frit valg allerede i morgen, selvfølgelig på nær de antenneforeninger med gæld, hvor en overgangsordning er nødvendig. Det drejer sig nok om, at Dansk Energis tal er mere korrekte," lyder det fra Ellen Trane Nørby.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.