Artikel top billede

iPhonen har peaket - og det bliver aldrig det samme igen

Apples iPhone har rundet toppen. Nu kommer det til at blive hverdag igen, mener analytiker. Se her, hvordan det hænger sammen.

Profitabiliteten på smartphone-markedet har nået sit højdepunkt.

Herfra vil det begynde at gå nedad, og det vil ikke mindst kunne mærkes, når Apple fremover skal prisfastsætte de kommende versioner af iPhone.

Sådan lyder det fra mobileksperten Peter Misek.

Årsagerne til pris-presset er ifølge ham, at markedet begynder at blive mættet samt at de forskellige high-end smartphones er meget ens.

Nedadgående pres

Det kan være med til at sætte et nedadgående pres på priserne for de næste iPhone-modeller, siger han.

I et notat skriver han, at omkring to tredjedele af verdens mobil-brugere i dag har mulighed for at købe en iPhone. Og Apple har ambitioner om at udvide dette antal.

Han mener imidlertid, at Apples ellers omhyggeligt plejede image er begyndt at vise alderstegn. Eksempelvis har Samsung nu samme rating på kundetilfredshed som Apple.

Peter Misek siger, at den næste iPhone er nødt til at være billigere, hvis den skal blive det salgshit, som Apple håber på.

"Forbrugernes budgetter i de udviklings-lande, hvor smartphone-væksten vil finde sted, er langt mindre end i de udviklede lande. Og der er hård konkurrence fra low-end rivaler som Huawei, ZTE, Coolpad og Xiaomi i især Indien og Kina," skriver han.

Overordnet mener han, at iPhonens profitabilitet vil falde i 2013, mens 2012 vil stå som det indtjeningsmæssige højdepunkt for iPhonen.

Peter Misek vurderer, at profitabiliteten kan stige igen i 2014, men at den næppe vil nå samme højder som i 2012.

Læs også:

Stortest: Er Microsoft, Google eller Apple bedst?

Efter Steve Jobs er Apples innovation gået helt i stå

Derfor går dine it-produkter så hurtigt i stykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.