Artikel top billede

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel

Microsoft vil videre. Men folk vil ikke sige farvel til Microsoft-system, der snart har 12 års fødselsdag.

En tredjedel af alle Windows-brugere ser ud til at blive ramt, når Microsoft om et år stopper helt med at udsende sikkerhedsopdateringer til Windows XP. Det sker 8. april 2014.

Der har tidligere været en del furore om udløbsdatoen, der ikke afliver XP, men alene betyder, at Microsoft indstiller udviklings- og opgraderingsarbejdet af systemet. Det kan du læse mere om her.

Nedgangen i antallet af brugere af Windows XP er faldet markant, og det tegner til, at millioner af Windows-brugere vil blive ramt, når XP skal sendes på pension om et år.

Således viser tal fra webanalyse-firmaet Net Applications, at det ellers støtte fald i antallet af Windows XP-bruger stort set stoppede omkring årsskiftet.

Brat opbremsning

I de seneste tre måneder er Windows XP's brugerandel således kun faldet med gennemsnitlig 0,12 procent om måneden.

I de 12 foregående måneder var det gennemsnitlige fald 0,68 procent om måneden. I de 12 måneder før det, var det gennemsnitlige fald 0,83 procent om måneden.

Holder opbremsningsraten nogenlunde det nuværende niveau i det næste år, vil omkring hver tredje Microsoft-baseret computer være udstyret med Windows XP, når udløbsdatoen rammes.

Det er væsentligt flere end både Microsoft og analysehusene har forventet. De har hidtil estimeret, at mellem 10 procent og 20 procent af computere anvendt i erhvervslivet vil køre på XP til april næste år.

Microsofts CFO, Peter Klein, har tidligere meddelt, at 60 procent af virksomhederne i dag kører med Windows 7.

Og da kun ganske få virksomheder kører med det udskældte Vista, tyder alt dermed på, at små 40 procent af de Microsoft-baserede virksomheder i dag i en eller anden udstrækning har XP som styresystem.

Når udløbsdatoen rammes til april 2014, er det 12 år og fem måneder siden, at XP så dagens lys.

Dermed bliver XP det længst-levende styresystem fra Microsoft, idet det hidtil ældste var Windows NT, der blev 11 år og fem måneder, før Microsoft stoppede med at udsende gratis sikkerhedsopdateringer til det.

Du kan få overblikket over den vilde udvikling, som Windows har gennemgået gennem årene her.

Læs også:

10 gratis værktøjer til den professionelle Windows-bruger

Se Windows' vilde forandring gennem tiderne

Fem dage med Windows 8: Hit eller flop?

Uenighed om XP: Skal supporten leve videre eller ej?

Medie: Derfor er Microsoft på vej ind i en dyb krise

Denne feature i Windows 8 skræmmer brugerne væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.