Artikel top billede

Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Interview: Den tidligere it-rigmand Finn Helmer begynder helt forfra med sit nye direktør-job efter hans personlige konkurs. Nu skal han til at opspare pension og tjene nogle penge igen, siger han.

Læs også:

Finn Helmer ny topchef i dansk teknologi-virksomhed

Konkurs truer dansk it-rigmand: Jeg er personligt i klemme

Den kendte it-mand Finn Helmer, der skød Giga til Intel for 10 milliarder kroner, men gik personligt konkurs for få måneder siden, har fået nyt job.

Det bliver ikke en økonomisk redning, men nu begynder han helt forfra.

"Her er jeg: Jeg har tabt, der er ikke noget at gøre. Nu starter jeg forfra," siger Finn Helmer.

Han forklarer iøvrigt, at det var en, han kendte, som kendte til virksomheden LiqTech International Inc og vidste, at den måske manglende en topchef, og som talte med bestyrelsesformanden, som kontaktede Finn Helmer.

"Vi holdt et møde og det hele kom i stand," fortæller Finn Helmer.

It-direktøren forklarer, at virksomheden passer ind i den måde, han arbejder på.

Produktet er særlige filtre til at rense blandt andet vand, som er en højteknologisk proces.

Virksomheden skal nu ruste sig til at komme ud på et lidt større marked - selvom den allerede er repræsenteret i det meste af verden, forklarer Finn Helmer.

Målet er at tjene mange penge

Hvad er målsætningen - er det et nyt Giga?

"Nu skal man jo ikke gå ind for at lave 10 milliarder igen. Jo, det ville være meget rart. Men mit mål, når jeg går ind i en virksomhed er at gøre det til en god, sund virksomhed, som tjener penge. Gerne mange penge. Og resten af det der kommer. Det kommer sådan lidt af sig selv."

"For hvis du tjener mange penge, så begynder folk at blive interesseret i at købe dig. I Giga fik vi jo købstilbud en eller to gange om måneden - og hvis vi ikke fik nogen, gik jeg ind i salgsafdelingen og sagde: Kan I så sælge noget mere," siger Finn Helmer med et grin.

Står med en uoverskuelig gæld

Hvad med din personlige konkurs - redder det her dig personligt og får dig ud af den klemme du er i?

"Nej. Det her er simpelthen at starte forfra. Her er jeg: Jeg har tabt, der er ikke noget at gøre, nu starter jeg forfra," fortæller han Computerworld.

"Jeg har fået mig et job, jeg skal til at tjene nogle penge og opspare en pension og så videre. Så må jeg se at komme igang igen."

Så du står ikke med en fuldstændig uoverstigelig gæld?

"Jo, det gør jeg jo. Men jeg skal så have en gældssanering."

"Man har jo stadigvæk lov til at tjene så meget, at man kan leve, ikke? Ellers kan man jo bare sætte sig over i hjørnet og kigge. Så man har lov til at tjene penge, så man kan leve," fortæller han.

Milliardærklub og Bagmandspolitiet

Hvad med de her folk bag virksomheden, Aldo Petersen og milliardærklubben. Bagmandspolitiet var vel på nakken af ham på et tidspunkt? Kender du dem?

"Nej, egentlig ikke. Men jeg har valgt at se på det sådan, at der ikke har været noget på Aldo. Bagmandspolitiet har jo også kigget på mig."

"Det slipper du aldrig for - og det siger heller ikke noget. Da Jesper gik konkurs, så man på, hvem der havde noget med ham at gøre - det havde jeg. Men det siger ikke noget."

"Det her er en børsnoteret virksomhed, der kører ordentligt. Jeg ville aldrig gå ind i en virksomhed, der ikke var ren. Det ville jeg aldrig have noget med at gøre."

"Jeg har altid holdt mig meget på den rigtige side. Jeg gider ikke have noget med myndighederne," fortæller Finn Helmer, der altså nu er tilbage som CEO.

Læs også:

Finn Helmer ny topchef i dansk teknologi-firma

Comx-investor meldes til Bagmandspolitiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.