Artikel top billede

(Foto: Hans Juhl)

Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Interview: Den tidligere it-rigmand Finn Helmer begynder helt forfra med sit nye direktør-job efter hans personlige konkurs. Nu skal han til at opspare pension og tjene nogle penge igen, siger han.

Læs også:

Finn Helmer ny topchef i dansk teknologi-virksomhed

Konkurs truer dansk it-rigmand: Jeg er personligt i klemme

Den kendte it-mand Finn Helmer, der skød Giga til Intel for 10 milliarder kroner, men gik personligt konkurs for få måneder siden, har fået nyt job.

Det bliver ikke en økonomisk redning, men nu begynder han helt forfra.

"Her er jeg: Jeg har tabt, der er ikke noget at gøre. Nu starter jeg forfra," siger Finn Helmer.

Han forklarer iøvrigt, at det var en, han kendte, som kendte til virksomheden LiqTech International Inc og vidste, at den måske manglende en topchef, og som talte med bestyrelsesformanden, som kontaktede Finn Helmer.

"Vi holdt et møde og det hele kom i stand," fortæller Finn Helmer.

It-direktøren forklarer, at virksomheden passer ind i den måde, han arbejder på.

Produktet er særlige filtre til at rense blandt andet vand, som er en højteknologisk proces.

Virksomheden skal nu ruste sig til at komme ud på et lidt større marked - selvom den allerede er repræsenteret i det meste af verden, forklarer Finn Helmer.

Målet er at tjene mange penge

Hvad er målsætningen - er det et nyt Giga?

"Nu skal man jo ikke gå ind for at lave 10 milliarder igen. Jo, det ville være meget rart. Men mit mål, når jeg går ind i en virksomhed er at gøre det til en god, sund virksomhed, som tjener penge. Gerne mange penge. Og resten af det der kommer. Det kommer sådan lidt af sig selv."

"For hvis du tjener mange penge, så begynder folk at blive interesseret i at købe dig. I Giga fik vi jo købstilbud en eller to gange om måneden - og hvis vi ikke fik nogen, gik jeg ind i salgsafdelingen og sagde: Kan I så sælge noget mere," siger Finn Helmer med et grin.

Står med en uoverskuelig gæld

Hvad med din personlige konkurs - redder det her dig personligt og får dig ud af den klemme du er i?

"Nej. Det her er simpelthen at starte forfra. Her er jeg: Jeg har tabt, der er ikke noget at gøre, nu starter jeg forfra," fortæller han Computerworld.

"Jeg har fået mig et job, jeg skal til at tjene nogle penge og opspare en pension og så videre. Så må jeg se at komme igang igen."

Så du står ikke med en fuldstændig uoverstigelig gæld?

"Jo, det gør jeg jo. Men jeg skal så have en gældssanering."

"Man har jo stadigvæk lov til at tjene så meget, at man kan leve, ikke? Ellers kan man jo bare sætte sig over i hjørnet og kigge. Så man har lov til at tjene penge, så man kan leve," fortæller han.

Milliardærklub og Bagmandspolitiet

Hvad med de her folk bag virksomheden, Aldo Petersen og milliardærklubben. Bagmandspolitiet var vel på nakken af ham på et tidspunkt? Kender du dem?

"Nej, egentlig ikke. Men jeg har valgt at se på det sådan, at der ikke har været noget på Aldo. Bagmandspolitiet har jo også kigget på mig."

"Det slipper du aldrig for - og det siger heller ikke noget. Da Jesper gik konkurs, så man på, hvem der havde noget med ham at gøre - det havde jeg. Men det siger ikke noget."

"Det her er en børsnoteret virksomhed, der kører ordentligt. Jeg ville aldrig gå ind i en virksomhed, der ikke var ren. Det ville jeg aldrig have noget med at gøre."

"Jeg har altid holdt mig meget på den rigtige side. Jeg gider ikke have noget med myndighederne," fortæller Finn Helmer, der altså nu er tilbage som CEO.

Læs også:

Finn Helmer ny topchef i dansk teknologi-firma

Comx-investor meldes til Bagmandspolitiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital