Artikel top billede

Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Interview: Den tidligere it-rigmand Finn Helmer begynder helt forfra med sit nye direktør-job efter hans personlige konkurs. Nu skal han til at opspare pension og tjene nogle penge igen, siger han.

Læs også:

Finn Helmer ny topchef i dansk teknologi-virksomhed

Konkurs truer dansk it-rigmand: Jeg er personligt i klemme

Den kendte it-mand Finn Helmer, der skød Giga til Intel for 10 milliarder kroner, men gik personligt konkurs for få måneder siden, har fået nyt job.

Det bliver ikke en økonomisk redning, men nu begynder han helt forfra.

"Her er jeg: Jeg har tabt, der er ikke noget at gøre. Nu starter jeg forfra," siger Finn Helmer.

Han forklarer iøvrigt, at det var en, han kendte, som kendte til virksomheden LiqTech International Inc og vidste, at den måske manglende en topchef, og som talte med bestyrelsesformanden, som kontaktede Finn Helmer.

"Vi holdt et møde og det hele kom i stand," fortæller Finn Helmer.

It-direktøren forklarer, at virksomheden passer ind i den måde, han arbejder på.

Produktet er særlige filtre til at rense blandt andet vand, som er en højteknologisk proces.

Virksomheden skal nu ruste sig til at komme ud på et lidt større marked - selvom den allerede er repræsenteret i det meste af verden, forklarer Finn Helmer.

Målet er at tjene mange penge

Hvad er målsætningen - er det et nyt Giga?

"Nu skal man jo ikke gå ind for at lave 10 milliarder igen. Jo, det ville være meget rart. Men mit mål, når jeg går ind i en virksomhed er at gøre det til en god, sund virksomhed, som tjener penge. Gerne mange penge. Og resten af det der kommer. Det kommer sådan lidt af sig selv."

"For hvis du tjener mange penge, så begynder folk at blive interesseret i at købe dig. I Giga fik vi jo købstilbud en eller to gange om måneden - og hvis vi ikke fik nogen, gik jeg ind i salgsafdelingen og sagde: Kan I så sælge noget mere," siger Finn Helmer med et grin.

Står med en uoverskuelig gæld

Hvad med din personlige konkurs - redder det her dig personligt og får dig ud af den klemme du er i?

"Nej. Det her er simpelthen at starte forfra. Her er jeg: Jeg har tabt, der er ikke noget at gøre, nu starter jeg forfra," fortæller han Computerworld.

"Jeg har fået mig et job, jeg skal til at tjene nogle penge og opspare en pension og så videre. Så må jeg se at komme igang igen."

Så du står ikke med en fuldstændig uoverstigelig gæld?

"Jo, det gør jeg jo. Men jeg skal så have en gældssanering."

"Man har jo stadigvæk lov til at tjene så meget, at man kan leve, ikke? Ellers kan man jo bare sætte sig over i hjørnet og kigge. Så man har lov til at tjene penge, så man kan leve," fortæller han.

Milliardærklub og Bagmandspolitiet

Hvad med de her folk bag virksomheden, Aldo Petersen og milliardærklubben. Bagmandspolitiet var vel på nakken af ham på et tidspunkt? Kender du dem?

"Nej, egentlig ikke. Men jeg har valgt at se på det sådan, at der ikke har været noget på Aldo. Bagmandspolitiet har jo også kigget på mig."

"Det slipper du aldrig for - og det siger heller ikke noget. Da Jesper gik konkurs, så man på, hvem der havde noget med ham at gøre - det havde jeg. Men det siger ikke noget."

"Det her er en børsnoteret virksomhed, der kører ordentligt. Jeg ville aldrig gå ind i en virksomhed, der ikke var ren. Det ville jeg aldrig have noget med at gøre."

"Jeg har altid holdt mig meget på den rigtige side. Jeg gider ikke have noget med myndighederne," fortæller Finn Helmer, der altså nu er tilbage som CEO.

Læs også:

Finn Helmer ny topchef i dansk teknologi-firma

Comx-investor meldes til Bagmandspolitiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.