Artikel top billede

Ring gratis: Dansk telekæmpe indfører fri tale til firma-kunder

De første fri tale-abonnementer til erhvervslivet er på trapperne. Dermed er fronten i priskrigen på telefoni rykket til erhvervsmarkedet.

Læs også: Dansk telekæmpe går ind i priskrig - men mod sin vilje

Interview: Derfor sender vi Fullrate i haserne på 3 og Telia

For anden gang på under to måneder sætter teleselskabet 3 ekstra fart i priskrigen på det hårdt pressede danske telemarked.

Første gang var i februar, da teleselskabet lancerede de første fri tale-abonnementer til privatkunder, hvilket fik konkurrenterne til at halse efter én efter én.

Nu accelererer 3 igen og lancerer i morgen de første fri tale-abonnementer målrettet erhvervsmarkedet.

Helt konkret er der tale om tre pakker, der tilbyder henholdsvis 1 eller 12 eller 50 GB data med fri tale, fri sms og mms, hvor den billigste pakke lyder på 149 kroner om måneden og den dyreste på 279 kroner.

"Vi har lyttet til kunderne, og de har efterspurgt det her produkt. Det er i dag besværligt med begrænsningerne på, hvor meget medarbejderne må tale, og samtidig oplever vi, at virksomhederne bruger enormt meget tid på at administrere medarbejdernes telefoniaftaler. Desuden er det mere og mere tydeligt, at data er fremtiden," fortæller 3's erhvervsdirektør Jacob Hein Knudsen.  

3: Fastnettet er dødt
3's nye træk sker blot få dage efter, at TDC den 1. april valgte at give fastnetpriserne et gevaldigt nøk op i vejret.

Efter første april koster det nu en krone i minuttet at ringe fra en TDC-fastnettelefon til en mobil, hvilket er en stigning på 13 øre. Samtidig er alene gebyret for at betale en TDC-regning via betalingsservice næsten fordoblet til 9,75 kroner om måneden.

I forhold til de mange fri tale-abonnementer på markedet er det også værd at bemærke, at TDC kræver 134 kroner om måneden for basis-abonnementet.

Derfor er fastnettet nu ved at være dødt

3's fri tale-abonnementer til erhvervslivet falder dermed sammen med, hvad der ligner TDC's eget dødsstød til fastnettelefonien.

Jacob Hein Knudsen afviser dog, at det er tale om en bevidst timing.

"Men det er da lidt sjovt, at det sker samtidig med, at de sætter prisen op. Det viser bare, at fastnettet nu er endeligt dødt," lyder det fra Jacob Hein Knudsen.

Netop erhvervskundernes frygt for at give slip på fastnettelefonien har været en af de største sten på vejen for 3's vækst på erhvervsmarkedet, fortalte 3's direktør Morten Christiansen i efteråret til Computerworld.

Ordene faldt i forbindelse med, at 3 omstrukturerede sin erhvervssalgsafdeling for at sætte fokus på salget af mobile løsninger primært til it-parate smb-virksomheder. Læs mere om det her.

I den forbindelse erklærede 3 en målsætning om at fordoble markedsandelen på erhvervsmarkedet fra seks til 12 procent inden for et par år.

"Det mål er ikke nået endnu," fortæller Jacob Hein Knudsen.




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Software Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior DeltaV Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Selvstændig projektleder til central samfundsopgave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere