Artikel top billede

Ring gratis: Dansk telekæmpe indfører fri tale til firma-kunder

De første fri tale-abonnementer til erhvervslivet er på trapperne. Dermed er fronten i priskrigen på telefoni rykket til erhvervsmarkedet.

Læs også: Dansk telekæmpe går ind i priskrig - men mod sin vilje

Interview: Derfor sender vi Fullrate i haserne på 3 og Telia

For anden gang på under to måneder sætter teleselskabet 3 ekstra fart i priskrigen på det hårdt pressede danske telemarked.

Første gang var i februar, da teleselskabet lancerede de første fri tale-abonnementer til privatkunder, hvilket fik konkurrenterne til at halse efter én efter én.

Nu accelererer 3 igen og lancerer i morgen de første fri tale-abonnementer målrettet erhvervsmarkedet.

Helt konkret er der tale om tre pakker, der tilbyder henholdsvis 1 eller 12 eller 50 GB data med fri tale, fri sms og mms, hvor den billigste pakke lyder på 149 kroner om måneden og den dyreste på 279 kroner.

"Vi har lyttet til kunderne, og de har efterspurgt det her produkt. Det er i dag besværligt med begrænsningerne på, hvor meget medarbejderne må tale, og samtidig oplever vi, at virksomhederne bruger enormt meget tid på at administrere medarbejdernes telefoniaftaler. Desuden er det mere og mere tydeligt, at data er fremtiden," fortæller 3's erhvervsdirektør Jacob Hein Knudsen.  

3: Fastnettet er dødt
3's nye træk sker blot få dage efter, at TDC den 1. april valgte at give fastnetpriserne et gevaldigt nøk op i vejret.

Efter første april koster det nu en krone i minuttet at ringe fra en TDC-fastnettelefon til en mobil, hvilket er en stigning på 13 øre. Samtidig er alene gebyret for at betale en TDC-regning via betalingsservice næsten fordoblet til 9,75 kroner om måneden.

I forhold til de mange fri tale-abonnementer på markedet er det også værd at bemærke, at TDC kræver 134 kroner om måneden for basis-abonnementet.

Derfor er fastnettet nu ved at være dødt

3's fri tale-abonnementer til erhvervslivet falder dermed sammen med, hvad der ligner TDC's eget dødsstød til fastnettelefonien.

Jacob Hein Knudsen afviser dog, at det er tale om en bevidst timing.

"Men det er da lidt sjovt, at det sker samtidig med, at de sætter prisen op. Det viser bare, at fastnettet nu er endeligt dødt," lyder det fra Jacob Hein Knudsen.

Netop erhvervskundernes frygt for at give slip på fastnettelefonien har været en af de største sten på vejen for 3's vækst på erhvervsmarkedet, fortalte 3's direktør Morten Christiansen i efteråret til Computerworld.

Ordene faldt i forbindelse med, at 3 omstrukturerede sin erhvervssalgsafdeling for at sætte fokus på salget af mobile løsninger primært til it-parate smb-virksomheder. Læs mere om det her.

I den forbindelse erklærede 3 en målsætning om at fordoble markedsandelen på erhvervsmarkedet fra seks til 12 procent inden for et par år.

"Det mål er ikke nået endnu," fortæller Jacob Hein Knudsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere