Artikel top billede

Dansk telekæmpe går ind i priskrig - men mod sin vilje

Den danske telebranche i gang med endnu et slag om priserne på de mobile produkter. Nu melder den sidste af de store danske telefirmaer sig ind i kampen.

Læs også:
Her rammer Telenors fyringer: En gruppe rammes hårdt

Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor

Stort telefirma ruller LTE ud i Danmark inden for to uger

Telenors direktør erkender, at virksomheden barsler med konkrete planer for at føre virksomheden ind i den fri-tale-priskrig, som konkurrenterne i øjeblikket fører.

"Ja. Vi arbejder på helt konkrete planer for et modsvar på konkurrencen inden for taletidsmarkedet," siger Marek Slacik.

Men direktøren tager tilsyneladende konkurrenternes udspil omkring fri-taletid med ophøjet sindsro.

Hanvil ikke reagere, før virksomhedens LTE-løsning er lanceret. Hvornår det vil ske, kan du læse mere om her.

Han vurderer samtidig, at prisstrukturen i fremtiden slet ikke vil være båret af priserne på tale og sms.

Telenor holder sig tilbage - for nu

Selvom Telenor barsler med planer om at følger konkurrenterne, så er det ikke med direktørens gode vilje, at en ny priskrig nu raserer igen.

"Teleindustrien har altid kæmpet på priserne, og jeg er ikke ivrig for at indgå i den denne del af markedet igen," fortæller Marek Slacik.

Men selvom Telenor virker tilbageholdne, ser det nu ud til, at Telenor i fremtiden vil udforske markedet inden for helt andre områder.

"Selvfølgelig kigger vi på markedet for tale og sms, men vi tror på, at alt kommer til at handle om mobil-data," fortæller Marek Slacik og fortsætter:

"For os handler det her ikke om priser, men det handler i stedet om at gentænke måden, hvorpå vi leverer bedre data-services," siger han og henviser til virksomhedens strategi, der skal levere flere databaserede services til kunderne.

Men det bliver umiddelbart ingen nem opgave.

Direktøren skal nemlig samle hele teleindustrien, hvis de nye data-drømme skal lykkes.

"Det giver kun mening, hvis vi som industri prissætter data på en meningsfuld måde, og det afhænger af, at alle selskaberne spiller sine kort rigtigt." afslutter han.

Læs også:
Her rammer Telenors fyringer: En gruppe rammes hårdt

Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor

Stort telefirma ruller LTE ud i Danmark inden for to uger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.