Artikel top billede

Evner i dette programmeringssprog udløser den højeste løn

Se hvor meget udviklere indenfor forskellige programmeringssprog tjener i gennemsnit.

Læs også:

Her er verdens 10 mest populære programmeringssprog

Heftig udvikler-debat: Performer C++ virkelig bedst?

Hvis du skal eller vil arbejde i Silicon Valley som programmør, bør du vælge Java - hvis du vel og mærke vil have flest nuller på lønchecken.

Således fik man som Silicon Valley-udvikler en gennemsnitlig løn på omkring 710.000 kroner om året i 2012, hvis man var specialiseret indenfor Java. 

Nederst på lønspekteret i forhold til kodespecialitet finder vi PHP. Her vil du som Silicon Valley-udvikler få omkring 620.000 kroner om året. 

Det viser en ny undersøgelse fra den tekniske rekrutteringsvirksomhed Riviera Parners. Resultaterne bygger primært på data fra elite- og opstartsvirksomheder i Silicon Valley og jobdata fra mere end 150 udviklere.

Går godt for udviklerne

Den samlede gennemsnitsløn for en udvikler i den amerikanske it-dal var i 2012 på omkring 690.000 kroner, hvilket er omkring 25.000 kroner mere end i 2011. 

Undersøgelse har også set på, hvilke udviklings-stillinger, der giver den højeste gennemsnitsløn. Her vil det bedst kunne svare sig at være ansat som database-udvikler, hvilket vil give omkring 757.000 kroner om året. 

Modsat er det mindre attraktivt, i forhold til løn, at være ansat som front end-udvikler, hvilket vil give omkring 634.000 kroner i gennemsnit om året. 

Der blev også set på kønsfordelingen. Her viste det sig, at der blandt udviklerne var 86 procent mænd og 14 procent kvinder. 

Samlet opgørelse

Her er den samlede opgørelse fra de fem kodespecialiseringer i forhold til den gennemsnitlige løn: 

1) Java - 710.640 kroner om året
2) Ruby - 705,420 kroner om året
3) Python - 684,520 kroner om året
4) Javascript - 627,620 kroner om året
5) PHP - 619,490 kroner om året. 

Du kan læse mere på rekrutteringvirksomhedens hjemmeside.

Læs også: 
Løntjek: Får du for lidt i løn?

Kendt it-iværksætter: Du skal ned i løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere