Artikel top billede

Evner i dette programmeringssprog udløser den højeste løn

Se hvor meget udviklere indenfor forskellige programmeringssprog tjener i gennemsnit.

Læs også:

Her er verdens 10 mest populære programmeringssprog

Heftig udvikler-debat: Performer C++ virkelig bedst?

Hvis du skal eller vil arbejde i Silicon Valley som programmør, bør du vælge Java - hvis du vel og mærke vil have flest nuller på lønchecken.

Således fik man som Silicon Valley-udvikler en gennemsnitlig løn på omkring 710.000 kroner om året i 2012, hvis man var specialiseret indenfor Java. 

Nederst på lønspekteret i forhold til kodespecialitet finder vi PHP. Her vil du som Silicon Valley-udvikler få omkring 620.000 kroner om året. 

Det viser en ny undersøgelse fra den tekniske rekrutteringsvirksomhed Riviera Parners. Resultaterne bygger primært på data fra elite- og opstartsvirksomheder i Silicon Valley og jobdata fra mere end 150 udviklere.

Går godt for udviklerne

Den samlede gennemsnitsløn for en udvikler i den amerikanske it-dal var i 2012 på omkring 690.000 kroner, hvilket er omkring 25.000 kroner mere end i 2011. 

Undersøgelse har også set på, hvilke udviklings-stillinger, der giver den højeste gennemsnitsløn. Her vil det bedst kunne svare sig at være ansat som database-udvikler, hvilket vil give omkring 757.000 kroner om året. 

Modsat er det mindre attraktivt, i forhold til løn, at være ansat som front end-udvikler, hvilket vil give omkring 634.000 kroner i gennemsnit om året. 

Der blev også set på kønsfordelingen. Her viste det sig, at der blandt udviklerne var 86 procent mænd og 14 procent kvinder. 

Samlet opgørelse

Her er den samlede opgørelse fra de fem kodespecialiseringer i forhold til den gennemsnitlige løn: 

1) Java - 710.640 kroner om året
2) Ruby - 705,420 kroner om året
3) Python - 684,520 kroner om året
4) Javascript - 627,620 kroner om året
5) PHP - 619,490 kroner om året. 

Du kan læse mere på rekrutteringvirksomhedens hjemmeside.

Læs også: 
Løntjek: Får du for lidt i løn?

Kendt it-iværksætter: Du skal ned i løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.