Artikel top billede

Pc'ens nedtur er først lige begyndt: Sådan ser fremtiden ud

Den traditionelle bærbare og stationære pc er ramt af en voldsom deroute - og denne type produkter går en endnu hårdere tid i møde.

Læs også:

Nye tider: Derfor er en pc ikke længere en pc

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug

Tablet-pc'erne er på fremmarch, og det går i i stigende grad ud over de traditionelle pc'er, bærbare som stationære.

At tablet-pc'er ændrer meget ved vores it-forbrug, har efterhånden været tydeligt i nogle år, ligesom en personlig computer i det hele taget ikke er, hvad den har været.

Nu ses udviklingen imidlertid også sort på hvidt i Gartners seneste statistik over, hvilke typer devices, forbrugerne efterspørger.

Mens antallet af pc'er, tablets og mobiltelefoner, der sendes afsted fra producenterne, samlet set vil stige ni procent fra 2012 til 2013, så dækker det tal over, at nogle produkt-kategorier nupper kunder fra andre.

Pc'ens deroute

Konkret ventes markedet for traditionelle stationære og bærbare pc'er at opleve et fald på 7,6 procent i 2013 i forhold til sidste år. 

Til sammenligning ventes antallet af tablets at stige med hele 69,8 procent fra 2012 til 2013.

Det skyldes blandt andet de stadig lavere priser på denne typer produkter, hvilket betyder, at forbrugere i stadig flere lande kan være med på tablet-holdet.

Allerede næste år vil der i følge Gartner blive sendt næsten lige så mange tablet-pc'er på markedet som traditionelle pc'er, og at dømme ud fra opgørelsen er det kun begyndelsen på tablet-pc'ernes tidsalder.

Også markedet for mobiltelefoner og smartphones fortsætter væksten, vurderer Gartner.

Den moderne pc

Med til historien om markedsudviklingen hører naturligvis, at tablet'er i dag i stigende grad anvendes til klassiske computer-opgaver også.

Eksempelvis er coveret til Microsofts Surface-tablet et tastatur, så maskinen langt hen ad vejen kan det samme som - og mere end - en almindelig bærbar computer i klassisk forstand.

Samtidig er mange af de bærbare computere, der i dag sendes på markedet, født med touchskærm.

Dette billede er en klar årsag til, at Microsoft har lanceret Windows RT/8, der forsøger at favne på de fremadstormende tablets, men også de mere traditionelle pc'er - og de moderne bud på disse. 

Her er Gartners nye markedsopgørelse:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.